• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osigurao dvomeč protiv Zvezde u Evropi pa poručio: Jedva čekamo utakmicu u Beogradu, Borac je razočarao!

Autor Haris Krhalić

Luka Juričić govorio je o utakmicama protiv Crvene zvezde, ali i o nastupima bh. timova u Evropi.

 juričić Izvor: PROMO/FC Pyunik

Luka Juričić heroj je Pjunika koji je, pobjedom u gostima protiv Didelanža rezultatom 4:1, ostvario prolaz u treće pretkolo kvalifikacija Lige prvaka. Juričić je u igru ušao na početku drugog poluvremena, a sa dva postignuta pogotka u potpunosti zaslužio epitet igrača utakmice.

Dan nakon velike pobjede njegovog tima kolege sa Oslobođenja kontaktirali su Juričića, koji im je rekao da su imali jasan plan za ovu utakmicu.

"Nakon prve utakmice, plan je bio da stavimo dva krila u vrh napada i da im izađemo visoko, odnosno da igramo visoki presing. Utakmica je bila teška sama po sebi, jer smo primili taj pogodak, a onda smo bili u zaostatku od dva gola. Međutim, ekipa je stvarno karakterna i vjerovali smo u svakom trenutku da ćemo okrenuti utakmicu te da ćemo na kraju doći do pobjede", rekao  je Juričić za Sport1.

Možda će vas zanimati

Fudbaleri Pjunika će u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv Crvene zvezde, a Juričić smatra kako njegovu ekipu očekuje težak zadatak.

"Sigurno da jedva čekamo tu utakmicu. Prva utakmica se igra u Beogradu, očekuje nas fantastična atmosfera i to prva evropska utakmica za Zvezdu. Prema mom mišljenju, imaju jaku ekipu, postigli su 11 golova u prva dva-tri kola domaćeg prvenstva. Biće to težak ispit za nas, ali mi opet vjerujemo u svoje mogućnosti. Mislim da ćemo imati svoje šanse i probati ih iskoristiti", dodao je Juričić.

Izvor: Anadolija/Elman Omić

Juričić je govorio i o nastupu naših timova u evropskim takmičenjima.

"Redovno pratim bh. ligu. Prvo što sam uradio kada sam ušao u stan ovdje, instalirao sam da mogu gledati sve utakmice. Krivo mi je malo zbog Zrinjskog koji je, prema mom mišljenju, bio bolji od Šerifa, ali nije prošao dalje. Žao mi je zbog Veleža, koji je izgubio prvu utakmicu. Tuzla siti se pokazala jako dobra, doživjela je minimalan poraz od AZ Alkmara i imaju šansu u revanšu. Nadam se da će proći dalje. Borac je razočarao. Ja sam očekivao da će proći lagano, ali danas svi igraju fudbal i to nije floskula više, rekao je na kraju razgovora Juričić koji je otkrio kako je jučerašnje golove posvetio svojoj djevojci kojoj je danas rođendan. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC