• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Partizan Zvezda 1:1 Superliga Srbije

Partizan i Crvena zvezda remizirali su 1:1 u 168. "vječitom" derbiju. Poveo je šampion golom Bukarija u 26. minutu, da bi Natho izjednačio u 56.

 Partizan Zvezda 1:1 Superliga Srbije Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Partizan i Crvena zvezda remizirali su 1:1 u 168. "vječitom" derbiju pred oko 18.000 gledalaca u Humskoj. Gledali smo vrlo zanimljivu utakmicu u kojoj su oba tima imala svijetle trenutke i "žute minute", a na kraju će nakon neriješenog rezultata ipak biti zadovoljniji srpski šampion koji u septembar ulazi sa sedam bodova viška u odnosu na najvećeg rivala.

Povela je Zvezda u 26. minutu preko Osmana Bukarija koji je "uhvatio volej" nakon kornera Kange i izbačene lopte Milunovića na ivicu kaznenog prostora, a golman Aleksandar Popović nije imao nikakve šanse protiv najboljeg strijelca crveno-bijelih. Bio je to sedmi pogodak koji je Bukari postigao od dolaska u Zvezdu ovog ljeta, ali na kraju ga neće pamtiti po idealnom rezultatu, pošto je Partizan u drugom poluvremenu "dodao gas" i izjednačio.

Ključna situacija dogodila se u 56. minutu kada je Katai neoprezno zakačio Živkovića u svom kaznenom prostoru i sudija Mitić je nakon pregledanja snimka pokazao na "bijelu tačku", što je iskoristio Bibaras Natho i savladao Milana Borjana.

Obojica trenera napravila su mnogo izmjena, ali je na kraju rezultat - i najrealniji mogući. Čini se da su otprilike sličan broj prilika stvorili igrači Crvene zvezde i Partizana, igralo se "muški", ali bez previše leškarenja na travi, što je svakako doprinijelo da ovo bude jedan od interesantnijih derbija u posljednje vrijeme.

21:55

KRAJ!

Bez pobednika u 168. "večitom" derbiju: Partizan - Crvena zvezda 1:1 (0:1).

21:51

90' - Počela je nadoknada!

Igraće se još pet minuta u Humskoj...

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

21:50

89' - Još jedna promena!

Rikardo izlazi iz igre, imao je samo jednu šansu na meču, a menja ga mladi Samed Baždar.

21:46

83' - Izmene u oba tima!

Fejsa na terenu kod Partizana umesto Natha, a debitant Kulibali menja Kataija.

21:43

80' - Još deset minuta!

U ovom trenutku Crvena zvezda u posedu lopte i opet ne deluje dovoljno koknretno, već dugo nisu stvorili pravu priliku koja bi ugrozila Popovića, dok crno-bedrli čekaju kontre...

Žuti karton i za Strahinju Erakovića zbog starta nad Dijabateom.

21:36

75' - Zvaničan podatak!

Na derbiju je ukupno 18.568 gledalaca...

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

21:35

73' - Rikardo!

Velika greška odbrane, prošla je lopta pored Gobeljića nakon kiksa Sanoga, došla je do Rikarda, ali nije uspeo da šutira napadač Partizana kako je želeo, prolazi pored Borjanovog gola...

21:32

70' - Novi žuti!

Nemanja Milunović ruši imenjanka Nemanju Jovića na ivici kaznenog prostora i za to dobija žuti karton.

21:29

68' - Promene!

Belić izlazi iz igre zbog povrede, što znači da Partizan mora novog "bonusa" na teren. To će biti Nemanja Jović, dok sa njim ulazi i Andrade umesto Meniga.

Menja i Milojević - Ivanić i Pešić van terena, a Kangva i Mitrović u igri! 

Ovo najverovatnije znači da će Katai igrati u špicu, što je još samo jedno iznuđeno rešenje Crvene zvezde na ovom meču nakon što igraju bez pravog levog beka. Odmah je Katai pripretio nakon kontre Bukarija i Kange, probao je iskosa sa leve strane, ali iznad golmana Petrovića je gađao...

21:25

63' - Natho!

Bude se navijači Partizana zbog sve bolje igre crno-belih, a najbolju šansu u nastavku imao je Natho kome je lopta stigla na levu stranu nakon što je promašio Gobeljić. Nameštao se Izraelac, gađao dalji ugao gola Borjana, ali nije na kraju bio dovoljno precizan da bi preokrenuo rezultat.

21:22

60' - Kanga!

Lepo je išao napad crveno-belih, Katai je odigrao na levu stranu u trku za Gobeljića, ostavio je desni bek Zvezde za Kangu koji je natrčavao iz drugog plana - očekivano je šutnirao iz ove pozicije i bio zamalo neprecizan.

21:17

56' - GOOOL! NATHO! 1:1!

Navikli smo da Izraelac ne promašuje jedanaesterce, a tako je bilo i ovoga puta. Borjan je bio nemoćan, crno-beli su izjednačili rezultat i sada je u toku prekid zbog bakljade navijača.

U međuvremenu Marko Gobeljić na terenu umesto Milana Rodića, što znači da će Eraković igrati levog beka.

21:17

56' - Penal za Partizan!

Sudija je posle dugog pregledanja snimka pokazao na belu tačku!

21:15

Mitić gleda snimak!

Ovo je taj trenutak...

Izvor: TV Arena sport/screenshot

21:13

51' - Pao je Živković!

Slobodan udarac za Partizan nakon koga je na travi ostao Živković, iza koga je bio Katai, ali sudija nije pokazao da je bilo prekršaja. Čeka se kontrola iz VAR sobe!

21:11

49' - Još jedan žuti

Neoprezan je bio Ivanić, povukao je sa leđa Traorea koji je krenuo u kontru, a sudija Mitić je odmah pokazao žuti karton. U redovima Zvezde opomenut je Sanogo, a kod Partizana je "požuteo" Vujačić.

21:07

46' - Nastavlja se meč!

Bez promena u sastavima Partizana i Crvene zvezde, startuju i u nastavku sa istih 11 kao sa početka utakmice.

20:52

POLUVREME!

Crvena zvezda vodi protiv Partizana 1:0 golom Osmana Bukarija iz 26. minuta, nakon čega su se crno-beli probudili i stvorili dve šanse - za Meniga koji je promašio čitavu loptu i Markovića čiji je pokušaj iz 42. minuta maestralno zaustavio kapiten Milan Borjan. Gledali smo vrlo žustro poluvreme uz dobar tempo...

20:50

45' - Još minut!

Igrači crno-belih traže žuti karton za Rodića koji je vukao za vrat Meniga u kontri, nakon čega je sudija pokazao prednost, ali nakon prekida nije opomenuo beka crveno-belih.

20:47

42' - Marković!

Najveća šansa za Partizan od početka meča, Marković je u padu grudima uspeo da "gurne" loptu ka golu Crvene zvezde, ali je maestralno reagovao Borjan i izbio loptu, a u nastavku akcije Gomeš ne uspeva da šutira. Neverovatna reakcija kapitena Zvezde koji je "izvukao" loptu iz mreže posle kiksa odbrane.

20:45

39' - Partizan traži penal!

Lopta je posle kornera pogodila Sanoga u ruku, čekala se kontrola iz VAR sobe, da bi potom sudija Mitić pokazao da se meč nastavi jer nije bilo elemenata za žuti karton.

Izvor: TV Arena sport/screenshot

U međuvremenu žuti karton za Sekua Sanoga zbog faula nad Dijabateom.

20:42

38' - Menig!

Očajna reakcija Dragovića koji je pustio loptu da prođe u šest-sedam metara kaznenog prostora Milana Borjana, došla je do Meniga, ali je brzonogi fudbaler Partizan promašio čitavu loptu!

20:41

37' - Žustro!

Pešić i Vujačić vode žustre bitke na terenu, a za sada je čini se uspešniji štoper crno-belih. U poslednja dva duela završio je na zemlji i dobio faul, dok se Pešić za to vreme žali sudiji...

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

20:40

Gol i iz drugog ugla!

Pogledajte kako je Bukari "uhvatio" volej u 26. minutu i probušio mrežu Aleksandra Popovića...

Pogledajte

01:12
Gol bukari
Izvor: Promo
Izvor: Promo

20:35

31' - Dijabate!

Najsvetlija tačka Partizana do sada je Dijabate koji je nekoliko puta već prošao po levoj strani, uglavnom bez konkretnosti, ali sada u 31. minutu je uspeo i da šutira. Nije to bio naročito strašan šut, ali je Borjan morao ipak da interveniše i uhvatio je loptu koja je prošla kroz "šumu nogu".

20:30

26' - GOOOL! BUKARI! 1:0!

Crvena zvezda je povela u "večitom" derbiju maestralnim golom Osmana Bukarija nakon kornera, a sve dok je odlični napadač iz Gane čekao loptu na ivici kaznenog prostora.

Uhvatio je volej na spektakularan način pošto je Milunović "izbio" napolje i savladao nemoćnog Popovića!

Pogledajte sedmi gol Bukarija u dresu Zvezde...

Pogledajte

00:34
Gol Zvezde
Izvor: MONDO/Nebojša Marković
Izvor: MONDO/Nebojša Marković

20:27

24' - Pao je Dijabate!

Drži se za glavu u kaznenom prostoru nakon duela sa Rodićem, ali sudija nije prekidao igru.

20:27

23' - Velika greška!

Crvena zvezda je mogla ozbiljno da zapreti u kontri kada su Bukari i Pešić krenuli na "praznu" polovinu Partizana, ali se nisu dobro kretali i Vujačić je uspeo da oduzme loptu. Mogli su mnogo više...

20:25

20' - Budi se Partizan!

Od početka meča crno-beli su uglavnom bili iza lopte, ali sada polako dolaze do daha i povratili su posed lopte, međutim ni oni još nisu stvorili ozbiljniju šansu.

20:20

16' - Katai!

Odličan udarac Aleksandra Kataija sa 18 metara, ali se ispružio Popović i uspeo da skrene loptu u korner. Odmah posle toga još jedan šut u okvir gola Crvene zvezde, probao je Sanogo posle kornera, ali nije bilo intenziteta koji će ugroziti golmana crno-belih.

20:18

14' - Prvi žuti!

Kanga je krenuo u kontru i uhvatio je Vujačića na krivoj nozi, a reprezentativac Crne Gore je sa obe ruke oborio fudbalera Zvezde i zbog toga mu je sudija Mitić pokazao žuti karton.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

20:16

Hitna pomoć ispod juga

Nezvanično, nekome je ukazana pomoć na samom početku derbija i kola Hitne pomoći su napustila stadion.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

20:12

7' - Opasnija Zvezda!

Od početka meča Crvena zvezda je uspostavila kontrolu, drži loptu u svom posedu, Partizan je iza nje, pa ne čudi što su crveno-beli izveli već dva kornera. Nakon poslednjeg Kanginog iz levog ugla, lopta je stigla do Dragovića, nastavio se "glavomet" u kaznenom prostoru, ali bez šuta.

I nakon toga pritisak preko Kange i Bukarija, ali prekršaj nad Nathom u skoku. Čini se da je Zvezda znatno ofanzivnija u ovom trenutku...

20:08

4' - Eraković!

Štoper crveno-belih ne igra često na mestu desnog beka, ali se sada fantastično ubacio i dobio loptu od Kange, uspeo je da prođe i da šutira - međutim to prolazi pored stative Aleksandra Popovića.

20:05

1' - Meč je počeo!

Partizan u prvom poluvremenu napada podno severne tribine u Humskoj. I odmah prekid pošto je ubačena baklja na teren, ispred gola Aleksandra Popovića.

Izvor: MONDO/Nebojša Marković

20:03

Bakljada!

Na južnoj tribini na kojoj su navijači crno-belih upaljene su i baklje i zato početak derbija blago kasni.

Izvor: MONDO/Nebojša Marković

20:02

Minut ćutanja za Šoleta

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde, kao i svi posetioci meča u Humskoj, minutom ćutanja odali su poštu legendarnom srpskom golmanu Milutinu Šoškiću.

19:54

Sve je spremno!

Fudbaleri crveno-belih i crno-belih izlaze na teren i "večiti" derbi će početi vrlo brzo...

Izvor: Arena Sport/Screenshot

19:26

Lep gest!

Trener golmana Nemanja Jovšić sa golmanima Popovićem, Stevanovićem i Lukačem izašli su na zagrevanje u majicama u pomen pokojnom fudbaleru Milutinu Šoškiću, dok će prvih 11 izaći u golmanskim dresovima sa brojem 1. Tokom minuta ćutanja na semaforu će biti prikazani inserti iz bogate golmanske karijere velikog Šoleta.

19:19

Prva "peckanja" na tribinama!

Navijači crno-belih "peckaju" protivnika uoči derbija. Skandiraju "Hej Pavkov, skoči daj gol glavom" odjekuje na tribinama, s jasnom aluzijom na autogol koji je postigao u 90. minutu plej-ofa za Ligu šampiona protiv Makabija kojim je Crvena zvezda "završila" u grupnoj fazi Lige Evrope.

Pogledajte!

Pogledajte

00:12
grobari pevaju hej pavkov skoci i daj gol glavom
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

19:14

Na 45 minuta pred derbi!

Pogled na tribine, navijači još pristižu i kupuju ulaznice...

Izvor: MONDO/Nebojša Marković

18:58

Pogled iz vazduha!

Izvor: Arena Sport/Screenshot

18:47

IZAŠLI SU SASTAVI!

PARTIZAN: Popović - Živković, Marković, Vujačić, Urošević - Belić, Traore, Dijabate, Natho, Menig - Rikardo Gomeš.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Rodić - Kanga, Sanogo, Ivanić - Bukari, Katai i Pešić.

Na klupi crno-belih su još Lukač, Ilić, Saničanin, Andrade, Šehović, Baždar, Fejsa, Terzić, Vlahović, Jović i Petković, dok kod crveno-belih šansu čekaju Popović, Mustafa, Kangva, Nikolić, Ben, Stanković, Leković, Srnić, Kulibali, Gobeljić i Mitrović.

Ovako je trenutno ispred stadiona u Humskoj ulici!

18:05

Šta kaže tradicija?

Crvena zvezda i Partizan su do sada odigrali 167 utakmica u prvenstvu, a uspešniji su crveno-beli koji imaju 66 pobeda. Crno-beli su slavili 47 puta, dok je 54 puta meč završen bez pobednika. Ukupno, ovo će biti 262 utakmica dva najveća srpska tima, a i tu Crvena zvezda ima bolji skor - 112 pobeda - dok Partizan ima 81 trijumf.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

17:22

Eraković ide posle derbija?

Italijanski novinar Đanluka di Marcio lansirao je interesantnu informaciju da je Silvio Berluskoni zainteresovan za štopera crveno-belih Strahinju Erakovića, kome bi u tom slučaju današnji derbi bio i poslednji meč na "Marakani". Pored njegove Monce, zainteresovan je i Kremoneze!

Prethodno je Zvezda odbijala klubove iz Rusije zbog obaveza u evropskim kvalifikacijama, međutim nakon neuspeha u Ligi šampiona, stav se možra promenio.

Izvor: MN PRESS

16:10

Spremaju se iznenađenja?

U odnosu na sastave Partizana i Crvene zvezde koji su najavljeni, došlo je do blagog obrta nakon sinoćnjih treninga "večitih" rivala. U timu Partizana će se navodno odlučiti na Kristijana Belića u startnoj postavi, dok je Crvena zvezda ipak bliže ideji da Seku Sanogo počne derbi.

Prema poslednjim informacijama, ovo su sastavi u kojima će početi meč Partizan - Crvena zvezda...

PARTIZAN: Popović - Živković, Vujačić, Marković, Urošević - Belić, Traore, Dijabate, Natho, Menig - Rikardo.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga, Ivanić - Bukari, Katai - Pešić.

Izvor: MN PRESS

15:27

A šta vi kažete?

Glasajte u anketi uoči 168. "večitog" derbija - ko će do pobede?

15:27

Šta kaže Petrić uoči derbija?

Nije ni Gordan Petrić znatno duže na klupi Partizana. Nakon velike rezultatske krize na početku sezone doneta je odluka da Ilija Stolica dobije otkaz, a zamenio ga je "vojnik crno-belih", nakon pauze u trenerskoj karijeri. Petrić je beležio solidne rezultate od dolaska na klupu Partizana, međutim evidentno je da postoje i dalje velike manjkavosti u igri njegove ekipe, što se najbolje videlo na Malti protiv Hamruna.

Na konferenciji za medije istakao je da postoje stvari koje će morati da isprave, a da ne bi unapred "potpisao remi", pošto želi da njegova ekipa ide na pobedu u Humskoj.

"Ne gledam na ovo kao na prekretnicu sezone. Naravno da bi nam pobeda mnogo značila. Generalno gledam sve od utakmice do utakmice, pa ćemo videti na kraju sezone", poručio je Petrić i dodao da Crvena zvezda nema nikako šansu da ga iznenadi na bilo koji način.

Izvor: YouTube/FK Partizan Belgrade

15:23

Šta kaže Milojević uoči derbija?

Mladi trener Miloš Milojević preuzeo je Crvenu zvezdu pre nepunih nedelju dana, a već igra najveću utakmicu srpskog fudbala. Na konferenciji pred utakmicu je istakao da nije imao dovoljno vremena da bilo šta promeni i uigra, ali ističe da je njegova ekipa spremna za "fajt".

"Ljudi mogu da donose zaključke kakve žele, ko god plati ulaznicu može to da radi. Prihvatio sam ovaj posao i znam da ekipa pobeđuje, a trener gubi. Ne treba da se veruje da sam ja nekakav mađioničar. Ako se izgubi, ja se spremam da preuzmem odgovornost, ali i igrači na terenu moraju zbog zadataka koje im dajemo. Od navijača tražim samo podršku za momke", ispričao je Milojević u obraćanju na "Marakani" dan uoči utakmice.

Izvor: Printscreen/Arena Sport

15:15

Dobro došli u MONDO live!

Partizan i Crvena zvezda sastaju se večeras u Humskoj od 20.00, što je njihov 168. okršaj u domaćem prvenstvu. Svi jedva čekaju novu epizodu "večitog" derbija koji je izuzetno važan i za jedne i za druge, s tim da crno-beli moraju da slave kako bi se uključili u borbu za titulu koja donosi i mesto u grupnoj fazi Lige šampiona.

Oba tima su u vrlo osetljivom momentu i zato je vrlo teško predvideti ko je favorit, ali znamo da nas čeka vrlo napeta epzioda njihovog rivalstva koju ćete moći da pratite na MONDU.

Ostanite uz naš portal pošto ćemo uživo pratiti duel Partizana i Crvene zvezde, dok je naš reporter na licu mesta.

UKRATKO

  • Partizan - Crvena zvezda 1:1 (0:1)
  • PARTIZAN: Popović - Živković, Marković, Vujačić, Urošević - Belić, Traore, Dijabate, Natho, Menig - Rikardo Gomeš.
  • CRVENA ZVEZDA: Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Rodić - Kanga, Sanogo, Ivanić - Bukari, Katai i Pešić.
  • Ovo je 168. "vječiti" derbi.
  • Crvena zvezda je lider na tabeli Superlige sa sedam bodova više od Partizana.
  • Već šest i po godina nismo vidjeli slavlje gostujućeg tima u derbiju.
učitaj još +

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Bitno je glodarima da je Vučić p...r....čim nešto ne ide kako je sekta zamislila, odmah je predsednik kriv....a ne spominje se cifra sa kojom ih je častio za KK ....

Najnovije