• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mbape dobio 125.000.000€ čim je potpisao ugovor: Otkriveni detalji istorijskog posla!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nijedan sportista u istoriji nije dobio toliko novca kao bonus za stavljanje potpisa na parče papira, kao Kilijan Mbape.

 Mbape dobio 125.000.000€ čim je potpisao ugovor: Otkriveni detalji istorijskog posla! Izvor: Profimedia

Kilijan Mbape je dugo bio glavna tema prelaznog roka, a onda je donio odluku da ipak potpiše novi ugovor sa Pari Sen Žermenom, umjesto da se preseli u Real Madrid. Od tada su prošli mjeseci, a još uvijek se priča o svemu što je Francuz dobio tim novim ugovorom.

Pisalo se da je zbog toga morao da postane prvi izvođač penala, da može da utiče na politiku kluba i koje trenere će uprava dovoditi, a sada je jedna stvar konačno poznata - vrijednost tog trogodišnjeg ugovora je 375.000.000 evra!

Tu informaciju donosi ugledni "Njujork Tajms", koji navodi nevjerovatne podatke o detaljima Mbapeovog ugovora sa PSŽ-om. Prema američkom mediju, Mbape je samo na ime potpisivanje ugovora, kao bonus, dobio 125.000.000 evra!

Postao je time sportista koji je dobio najveću bonus za potpis ugovora u istoriji, ali daleko od toga da je to sve. Bivši igrač Monaka je dobio trogodišnji ugovor koji je vrijedan 250.000.000 evra, odnosno oko 83.000.000 evra po sezoni. Naravno, to ne uključuje eventualne bonuse za osvajanje velikih trofeja i slično, a zanimljivo je da je Mbape u intervjuu za "Njujork Tajms" naglasio kako novac nije bio glavni motiv pri donošenju odluke, iako je dobio osjetno bogatiju ponudu od Reala.

"Gdje god da dođem, daće mi novac", rekao je Mbape i poručio kako je bio vrlo iznenađen da mu se javio i predsjednik Francuske Emanuel Makron i pokušao da nagovori mladu zvijezdu da ostane u PSŽ-u.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC