• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izmišljena reprezentacija Hrvatske deklasirala Katar: Domaćin Mundijala htio meč, pa dobio lekciju od "klinaca"!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi hrvatski fudbaleri, koji trenutno nisu ni blizu A reprezentacije, razbili organizatora i učesnika predstojećeg Svjetskog prvenstva.

 Rezervni tim Hrvatske pobijedio Katar 3:0 u prijateljskoj utakmici Izvor: MNPRESS

Fudbaleri Katara neočekivano u dobili priliku da odigraju još jedan meč u Evropi, a njihov savez zakazao je prijateljski susret sa Hrvatima. Kako se seniorska reprezentacija Hrvatske priprema za dva meča u Ligi nacija tokom septembarskog FIFA prozora, na raspolaganju je bila samo "izmišljena" reprezentacija, tim do 23 godine.

Neki takve reprezentacije zovu Olimpijske, drugi smatraju da je to B tim seniorskog sastava, a Hrvatska zapravo i nema stalno formiranu selekciju u tom uzrastu. Nakon što su dobili ponudu za meč, Hrvati su dali Robertu Jarniju, sleektoru U-17 tima, šansu da okupi fudbalere i odigra susret protiv Katara. Domaćina predstojećeg Mundijala potpuno su deklasirali - 3:0!

Na utakmici koja se igrala u austrijskom Viner Nojštadu golove su postizali Tonio Teklić iz Varaždina, Josip Mitrović iz Gorice i Sandro Kulenović iz zagrebačke Lokomotive. Pored toga, Hrvatska je imala i niz drugih prilika kojima je mogla da stigne i do ubjedljivije prednosti, iako su za njihov tim uglavnom igrali fudbaleri iz domaćeg šampionata pojačani tek nekolicinom mladića iz inostranih klubova.

Ovaj poraz reprezentacije Katara samo je jedan u nizu neuspjeha njihove selekcije. Reprezentacija koja je tokom evropskih kvalifikacija za Mundijal bila u grupi sa Srbijom kako bi imala priliku da igra jake kontrolne mečeve blamira se u posljednje vrijeme mečevima protiv reprezentacija koje nisu na visokom nivou. Oni se posljednjih mjeseci u Austriji pripremaju za Svjetsko prvenstvo, a u tom periodu igrali su turnir "Četiri nacije" na kojem nisu uspjeli da savladaju rezervne timove Maroka, Gane ili Jamajke.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC