• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je tajna Srbije - objavljen snimak treninga "orlova"! Zavrtiće vam se u glavi: "Evo zašto su dobri!"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener u reprezentaciji Srbije Kacuhito Kinoši objavio je video snimak sa jednog treninga na kom se vidi dobar pokazatelj zbog čega su "orlovi" uspjeli da pas igrom stvore prepoznatljiv stil.

 Snimak-sa-treninga-Srbije-51-dodavanje. Izvor: MN Press/Instagram/screenshot/coach_kino

Reprezentacija Srbije oduševila je svoje navijače igrama u proteklih 18 mjeseci, pošto su se plasirali na Svjetsko prvenstvo kao najbolji tim u grupi, a onda nedavno u Ligi nacija uspjeli da se plasiraju u najjaču A diviziju. To su uspjeli ne samo ostvarujući pobjede, već čineći to dopadljivom, pas igrom.

To su primijetili i u Hrvatskoj gdje tvrde da "Srbija nikad nije bila moćnija", a sada je otkriven i razlog kako su "orlovi" uspjeli u svojim namjerama. Trener u reprezentaciji Srbije Kacuhito Kinoši objavio je video snimak koji sve objašnjava!

Srbija je pobijedila u proteklih sedam dana Švedsku i Norvešku, postigavši šest golova, uz sjajne akcije i dominaciju u oba susreta. To je posebno bio slučaj u pas igri tima Dragana Stojkovića Piksija, koji je uspio da taj segment igre učini prepoznatljivim u nastupima "orlova". U oba meča su igrači Srbije ostvarili preko 430 uspješnih dodavanja, daleko više od svojih rivala.

/Ovako je to izgledalo protiv Norveške/

A sada je Japanac iz stručnog štaba Srbije na svom Instagram profilu podijelio video snimak sa treninga reprezentacije iz Stare Pazove. Na njemu igrači Srbije igraju popularnu "ševu", ili ono što u Španiji zovu "rondo". Igrači su uspjeli da stignu do čak 51 uspješnog dodavanja iz prvog dodira, dok su igrači iz sredine kruga pokušavali da ih u tome spriječe.

"Evo zašto smo dobri. Zapravo, veoma dobri. Možete da izbrojite 51 dodavanje. Toliko sam ponosan na nas. Nastavite da uživate u igri kao što je ova. Brazil nas čeka u Kataru. Hvala vam momci", napisao je Kinoši u opisu video snimka. Pogledajte kako je to izgledalo:

Pogledajte

00:47
Trening reprezentacije Srbije
Izvor: Instagram/coach_kino
Izvor: Instagram/coach_kino

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC