• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbacimo to iz glave, kao što su košarkaši Partizana! Petrićeva poruka crno-bijelima - Da ne bude opet "Ljuljaj Javore"

Autor Dragan Šutvić

Trener Partizana govorio je o utakmici protiv Javora, umoru, ovosezonskom kalendaru...

 gordan petrić najavio utakmicu protiv javora  Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

Partizan u nedjelju igra utakmicu Superlige protiv Javora od 19 časova i u njoj će pokušati da ponovo izvrši pritisak na lidera, Crvenu zvezdu, koja odmiče "vječitom" rivalu pet bodova. Uoči nedjeljnog meča, trener crno-bijelih Gordan Petrić podsetio je igrače da moraju da budu oprezni.

Možda će vas zanimati

"Dobro je što imamo raspored takav da igramo dosta utakmica kod kuće. Već sam rekao da bi to trebalo da iskoristimo. Igrali smo sa Čukaričkom, Napretkom, pa sa Javorom, Radničkim... Moramo da budemo mudri i pametni, pa da kažem i lukavi da dobijemo utakmicu i da nam se ne desi slučajno ono što se dešavalo i na našem i na Zvezdinom stadionu, da ne bude 'Ljuljaj Javore', već moramo da budemo oprezni"

Petrić je rekao i da je svjestan umora i velikih napora u ritmu utakmica pred Svjetsko prvenstvo, ali je iskoristio i primjer košarkaške sekcije koja je velikom pobjedom protiv Virtusa trijumfalno izašla iz napornog mini-ciklusa od dvije utakmice u tri dana.

"Prošlo je par dana, igrači su se osvježili, ali kad pričamo o umoru, stvarno su bili u nekim situacijama umorni i protiv Čukaričkog i Napretka, ali i košarkaši su igrali u utorak i četvrtak, morali su da urade posao i uradili su ga na pravi način, a igraju opet u ponedjeljak. Taj umor mora da se izbaci iz glave".

Petrić je govorio i o ovosezonskom sistemu takmičenja, u kojem će ekipe od novembra otići na pauzu zbog Svjetskog prvenstva, na koju će se nadovezati i tradicionalni zimski "raspust" u Superligi.

"Ima još dosta da se odigra i želja mi je da se igrači ne povrijede i da mogu da izdrže ovih sedam utakmica, pa ćemo vidjeti. Poslije ima mnogo odmora. Ima nekih 40 dana odmora. Kad pogledate, mi koji smo igrali u Evropi pripremali smo se jednom, ovdje se priprema dva puta, taman kad uđeš u ritam presječe te pauza, pa onda poslije 7-10 dana ideš u trku. To možda i nije dobro za organizam. Čeka nas pauza od 13. novembra do 4. februara. Tri mjeseca, kao da sam pješadinac u vojsci... Videćemo".

Partizan ulazi u predstojeću utakmicu sa pet bodova manje od Crvene zvezde.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC