• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan nastavio pobjednički niz - sad je pritisak na Zvezdi! Mnogo šansi i jedan gol za slavlje u Humskoj!

Autor Haris Krhalić

Partizan savladao Napredak u Superligi i približio se Crvenoj zvezdi.

 Partizan Napredak 1:0 Superliga Srbije Izvor: MN PRESS

Partizan je pobijedio Napredak u odloženom meču Superlige. U Humskoj je minimalnim rezultatom stigao do tri boda - 1:0 (1:0). Strijelac jedinog pogotka bio je Igor Vujačić u 31. minutu, a moglo je da bude i mnogo ubjedljivije s obzirom na veliki broj prilika koje su stvorili.Ovo je 10. pobjeda u šampionatu, sedma uzastopna i na ovaj način prebacio je pritisak na Crvenu zvezdu pošto sada ima 33 boda, samo dva manje od glavnog rivala koji igra derbi sa Vojvodinom u Novom Sadu.

Tim Gordana Petrića nastavio je sa dobrim igrama, ali je glavni problem u ovom meču bila realizacija. Imali su dosta zicera, Rikardo, Menig, Vujačić, mogao je da slavi sa znatno većom razlikom. Neće sada imati previše vremena za analizu, pošto već u nedjelju dočekuju Javor, pa onda slijedi put u Francusku na meč sa Nicom u Ligi konferencija. Uz sve to stigla je informacija i da bi u posljednjem kolu grupne faze tog evropskog takmičenja mogli da igraju pred praznim tribinama.

Partizan je svim silama krenuo u napad od samog početka. Zahvaljujući golmanu Nikoli Petriću crno-bijeli nisu došli do velike prednosti već na startu meča. Imao je domaćin dvije velike šanse, dva zicera propustili su Menig i Rikardo. U oba pokušaja je čuvar mreže Kruševljana odreagovao odlično i sprečio pogotke.

Tako je bilo sve do 31. minuta kada je Vujačić pogodio. Rikardov šut je prije toga zaustavljen, da bi poslije toga došlo do gužve u kaznenom prostoru, Urošević je ostavio loptu za Vujačića koji je gađao i pogodio dalji ugao za vođstvo svog tima.

U 37. minutu je gostujući tim imao prekid, dio igre u kom je najopasniji. Pokazali su i zašto. Dobar centaršut, udarac glavom i Popović koji uz pomoć stative zaustavlja loptu na gol-liniji. Svi u gostujućem timu su podigli ruku, tražili su da se pogodak prizna. Sudija Pavle Tomić zaustavio je igru, razgovarao sa VAR sobom i dobio potvrdu da lopta nije prešla liniju. U završnici prvog dijela je Matić imao dobru priliku, ali je Popović sjajnom reakcijom spriječio izjednačenje i omogućio svojoj ekipi da na pauzu ode sa vođstvom (1:0).

Kruševljani su krenuli po gol na startu drugog dijela, pokušali su da dođu do izjednačenja, probali su uglavnom šutevima iz daljine preko Matića. Bez uspjeha. Poslije nešto sporijeg početka crno-bijeli su ubrzo uspostavili kontrolu, vratili posjed i tražili drugi pogodak.

Nakon jedne situacije u kaznenom prostoru tražio je domaći tim i penal kada je Rikardo ostao na zemlji, VAR je provjeravao i utvrdio da nije bilo elemenata za najstrožu kaznu. Zatim je Gordan Petrić u 76. minutu uveo Andriju Pavlovića umjesto Meniga i igrao sa dvojicom napadača, ostao je Gomeš na terenu. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata iako su i Vujačić i Urošević mogli da zatresu mrežu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC