• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ostaje bez najboljeg igrača? Oglasio se Petrić - Ako dođe ponuda, navijači moraju da znaju...

Autor Haris Krhalić

Fuseni Dijabate je ove jeseni u više navrata pokazao da je najvažniji igrač Partizana, a to znači i da je privukao pažnju iz inostranstva.

 Gordan Petrić o odlasku Dijabatea Izvor: MN PRESS

Partizan je ovog ljeta potpuno pogodio sa Fusenijem Dijabateom koji je u velikom broju utakmica napravio razliku. To se posebno odnosi na evropske utakmice pošto je čak pet puta tresao mrežu protivnika, nakon ubjedljivih partija u mečevima Konferencijske lige protiv Kelna - neće biti iznenađenje ako u Humsku stigne i neka ponuda. Toga se pribojavaju navijači Partizana i nadaju se da će novi miljenik crno-bijelih ostati makar do kraja sezone.

Na tu temu govorio je i trener Gordan Petrić, koji je jedan od najzaslužnijih za "preporod" Partizana, ali i pronalaženje uloge Dijabateu koji je iz Turske stigao nespreman.

''Ako dođe ponuda za Dijabatea, navijači moraju da znaju, imate dvije strane, za i protiv. Kad saberete sve šta dobijate, jer morate da plaćate i igrače i radnu zajednicu... Ja ne znam koliki je Partizanov budžet ali je jasno da se mora obezbediti ogromna suma novca'', izjavio je Petrić gostujući na RTS.

Dijabate je stigao na ideju bivšeg sportskog direktora Ivice Ilieva, ali dodaje Petrić da nije on i jedini koji je učestvovao u skautiranju malijskog fudbalera.

"Iliev je pogodio sa dosta igrača, sve što se tiče stranaca je njegova zasluga i zasluga Rusmira kao glavnog skauta i Ivice Kralja koji je doskora bio na čelu skauting službe. Dakle, ta grupa Iliev, Kralj i Rusmir je našla Dijabatea. Ali, bilo je i ranije kvalitetnih stranaca, Leonardo, Rikardo, Natho...'', kazao je staloženi Petrić i prokomentarisao riječi njegovog bivšeg saigrača i velikog prijatelja Zorana Mirkovića koji ga je uporedio sa legendarnim Ivicom Osimom.

''Građom i stavom podsjećam na Ivicu Osima, ali rekao sam da će mnogo vode proteći Dunavom i Savom dok ja budem blizu njega. Ne njega nego svih trenera. Ovo je za mene tek početak. 'Švaba' je bio specifičan, u pola sata sve objasni. Uprosti sve stvari, ali nekada je bio težak u trenerskom smislu. Mnogo je tražio, treninzi su trajali i po dva sata. Mnogo posla je predamnom, pitanje je da li ću se posvetiti fudbalu kao on, a to ne znam. Uživam sada, ali ne znam šta me čeka sutra. Rasterećen sam, radim onoliko koliko mogu, pokušavam da pomognem na način na koji mogu. Da li uspijeva to će neko drugi prosuditi. I dalje spavam po osam sati, a ne četiri kao neki, i dalje se viđam sa drugarima. Privatno sam takav'', zakjučio je Petrić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC