• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samo u Srbiji se priča da je titula izgubljena nakon 5 kola: Vazura i o Zvezdi - Nije lako kad imaju veći budžet...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Direktor crno-bijelih Miloš Vazura govorio je o dosadašnjem učinku Partizana i potencijalnim pojačanjima. Dotakao se i borbe sa "vječitim" rivalom Crvenom zvezdom.

 Milos-Vazura-o-Partizanu-i-pojacanjima. Izvor: MN PRESS

Partizan nije na najbolji način počeo novu sezonu, već na samom startu su imali veliki zaostatak u odnosu na Crvenu zvezdu, a promjena trenera i dolazak Petrića umjesto Stolice donijeli su stabilnost u Humskoj. Tako je Partizan sada na pet bodova zaostatka u odnosu na šampiona, a odlično im ide i u Konferencijskoj ligi gdje su prvoplasirani u svojoj grupi i nadomak su obezbijeđenog mjesta u osmini finala ovog takmičenja.

"Nažalost, samo u Srbiji se priča da je titula izgubljena u prvih pet kola. To treba da se promijeni i mislim da je prvenstvo toliko dugačko da ima vremena. Mi smo prošle godine imali pet bodova prednosti, pa smo na kraju izgubili titulu. Od dolaska Petrića Partizan igra drugačije i igra dobro. Nije lako, juče smo imali pretešku utakmicu protiv Čukaričkog, a igramo četvrtak-nedjelja i igramo ozbiljne utakmice, igrače je stigao umor. Sada igramo na našem terenu dosta utakmica, pa djeluje lakše, ali ekipa je umorna. Mislim da će dobro doći ova jako bitna pobjeda protiv Čukaričkog", rekao je Miloš Vazura gostujući na TV Prva gdje je naglasio da je tim u odnosu na Keln bio "prošaran" zbog potrošnje fudbalera.

Upravo na tom polju su crno-bijeli imali dosta problema na početku sezone jer je otišao veliki broj igrača, dok su zamjene kasnile, tako da igrači sa klupe nisu odmah mogli da zamjene prvotimce. To bi moglo da se promijeni u januaru.

"Biće pojačanja. Ivica Kralj je novi sportski direktor, on radi već na tome, znamo pozicije koje nam trebaju. Ekipa će ostati na okupu i neće biti puno odlazaka. Imamo dobar tim, ali ćemo neka mjesta sigurno ojačati. Pokušaćemo da sve što direktor i trener traže mi obezbijedimo", dodao je Vazura.

Dobar potez kluba bio je dolazak Gordana Petrića koji vrlo dobro vodi ekipu, iako je bilo i neočekivanih kikseva, poput Kupa.

"On ih je opustio. Rekao je da je to dobra ekipa, smirio ih je i sad nastavlja dobar posao. Mora da nastavi taj kontinuitet, igramo Evropu, ali smo daleko od prezimljavanja. Imamo pretešku grupu, Slovačko je pobijedilo Nicu u gostima, očekuju nas još dva jako teška meča. Moramo da budemo na zemlji, još smo daleko od uspjeha. Ali, mi vjerujemo u Petrića", naveo je Vazura tokom gostovanja na TV Prva.

Partizan već dugo čeka titulu, još od 2017. godine, a zbog toga su sve češći povici sa tribina "Uprava, napolje" koje naravno čuje i rukovodstvo, ali Vazura napominje da nije lako voditi crno-bijele.

"Nije prijatno. Oni imaju pravo da kritikuju, mi smo se prošle godine borili za titulu, izgubili smo je na mečevima gdje nismo smjeli. Nije lako boriti se sa ekipom koja ima veći budžet od tebe, to nije tajna. Ja sam tu da snosim odgovornost, ali mislim da su naši izbori do sada bili dobri", zaključio je Vazura.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC