• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maradona umro prije dvije godine, a samo jedan čovjek to ne zna: Uvjeren da je Dijego živ - evo i zašto!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Karlos Bilardo je vodio Maradonu do vrha svijeta, sa njim se desila "božja ruka" i najveći trijumf u Dijegovoj karijeri. I zato - ne smiju da mu kažu da je Dijego mrtav!

 Karlos Bilardo ne zna da je umro Dijego Maradona Izvor: Profimedia

Na današnji dan prije 62 godine rođen je Dijego Armando Maradona, možda ne najbolji, ali sigurno najveći fudbaler u istoriji. Već skoro dvije godine nema El Grande Dijega, a cijeli svijet i dalje oplakuje njegov odlazak. Cijeli svijet, osim jednog čovjeka.

Ime mu je Karlos Bilardo i čovjek je koji je naciji dao velikog Dijega! Sve je počelo na Svjetskom prvenstvu 1978. godine kada Cesar Luis Menoti koji je bio selektor Argentine nije poveo Maradonu na prvenstvo., On je u tom trenutku već dvije godine oduševljavao publiku u Arentinos Juniorsima, ali strogi Menoti koji je volio red, rad i disciplinu nije htio Maradonu u timu.

Iako je nacija bila bijesna, kada je tim predvođen Danijelom Pasarelom i Mariom Kempesom osvojio prvu titulu prvaka svijeta niko nije smio ništa da kaže Menotiju, ali kada je Menoti "pao" došla je nova titula - 1986. godine. Ona sa "božjom rukom" kada je Maradona odigrao jedan od najspektakularnijih turnira ikada. Selektor je bio Karlos Bilardo, čovjek koji nije krio da potpuno obožava Maradonu. Toliko ga je volio da dvije godine nakon smrti Dijega niko ne smije da mu kaže šta se desilo! 

"Ne mogu da mu kažem da je Dijego mrtav. Volio ga je kao sina", rekao je Horhe Bilardo, brat ovog čuvenog trenera. 

Karlos Bilardo sada ima 84 godine, odavno je van fudbala i pati od neuroloških problema. Medicinsko osoblje koje ga njeguje odmah je, kada je Dijego Armando Maradona umro odmah je izbacilo televizor iz njegove sobe jer je procijenjeno da bi stres kada bi čuo da je Dijego umro bio preveliki za njega.

Vodio je Bilardo Maradonu na tri Mundijala, na prvom su uzeli titulu, a onda je buran život Dijega stao na put novim titulama.

"Medicinska sestra znala je da se ako se to dogodi, TV mora da bude zabranjen. I tako je bilo, rečeno mu je da je pukao TV kabl", rekao je Horhe Bilardo nakon smrti Dijega Armanda Maradone. 

Tako da Dijego nastavlja da živi, nekima u uspomeni, nekima kao idol, a Karlosu Bilardu kao sin koga i dalje nije izgubio. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC