• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjov biser odbio poziv - neće na Svjetsko prvenstvo: Stavili ga na spisak, ali ne želi da ide u Katar!

Autor Haris Krhalić

Ne čuje se svaki dan da je neko odbio da igra na Svjetskom prvenstvu, ali Kristijan Volpato ima dobar razlog.

 Kristijan Volpata odbio da ide na Svjetsko prvenstvo Izvor: Profimedia/Andrea Staccioli / Insidefoto/Sipa USA

Redom izlaze spiskovi reprezentacija sa konačnih 26 igrača koji će nastupiti na Svetskom prvenstvu, a spisak Australije je začudio javnost iz više razloga. Na njemu nije bilo zeta sadašnjeg selektora nacionalnog tima, ali takođe nije bilo ni najveće australijske mlade zvijezde Kristijana Volpata!

Ovaj ofanzivni vezista Rome rođen je u Australiji, ali je italijanskog porijekla, a ove sezone je uspio da se probije u prvi tim "vučice" zajedno sa još nekoliko juniora kojima je Žoze Murinjo dao šansu. Odigrao je tri utakmice za prvi tim u finišu prošle sezone i pet od početka ove i već ima postignuta dva gola. Igra kao ofanzivni vezista, a iako ga je selektor Grejem Arnold pozvao u nacionalni tim on je odbio ovaj poziv!

"Rekao sam mu da je na spisku od 26 igrača, a on mi je odgovorio da mora da popriča sa svojim ljudima. Na kraju je odbio poziv. Razumijem ga. Jako je mlad i to je ogromna odluka u tako ranoj fazi karijere i nije želio da je donese. Kristijan je sjajan dečko i vrata reprezentacije su mu uvijek otvorena ako zaželi da zaigra za Australiju. Znam da mu nije bilo lako, ali to je njegova odluka i ja je poštujem. Puno toga u karijeri je još pred njim", rekao je selektor. 

Volpato je u Australiji krenuo da se bavi fudbalom u Milanovoj akademiji u Australiji, a onda ga je spazila Roma i dovela u klub 2019. godine kada je imao tek 15 godina. Nakon što je u Primaveri na 36 utakmica dao 12 golova Murinjo mu je dao šansu koju je odmah iskoristio, a u avgustu 2021. godine Karmine Nuncijata ga je pozvao u U19 reprezentaciju Italije. Igrao je na Euru za igrače do 19 godina i dao je dva gola na tom turniru.

Razlog njegovog odbijanja naravno nije to što neće da se odluči za Australiju još uvijek, već to što hoće da igra za Italiju. Za sada je nastupao za U19 i U20 timove "azura", a vidjećemo da li će u narednim godinama uspjeti da se dočepa i prvog tima!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC