• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati miruju, a jedan poručuje - "ima da gori": Otišli su "Bogu iza nogu" da ponove finale na Svjetskom prvenstvu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Hrvati su u jutarnjim časovima održali trening dva dana uoči početka Svjetskog prvenstva na kome prvo igraju sa Marokom. /od reportera MONDA Milutina Vujičića iz Katara/

 Hrvati kažu da će Svjetsko prvenstvo da puca Izvor: MONDO/Miltuin Vujičić/Profimedia

Trening centar u kome se Hrvatska priprema za prvi meč na Svjetskom prvenstvu u Kataru je toliko udaljen od svih da ga čak ni gugl mape ne prepoznaju, a ispostavilo se - još manje ga poznaju lokalni Uber vozači kojima morate da asistirate u vožnji, kako ne bi završili u zemljanim i pomalo sumnjivim ulicama... Ali, otom-potom. Nije ta tajnovitost bez razloga, Hrvati ne žele nikakvu preveliku euforiju i pompu uoči takmičenja na kome dolaze kao vicešampioni svijeta - i čini se da su svi podređeni tom zajedničkom cilju.

Novinari koji su došli iz Hrvatske djeluju neopterećeno i ne šire optimizam kao što je to slučaj u srpskom dijelu "sedme sile", dok ni fudbaleri koji su danas došli na konferenciju za novinare ne vole jake izjave, sem kada im se "otme" uz osmijeh.

"Što se tiče tajminga, mislim da je super i da će Svjetsko prvenstvo da gori", rekao je Andrej Kramarić koji se i nasmijao i zbunio jedinog "internacionalnog" novinara iz Indije, ako izuzmemo da smo svi u sali razumjeli jezik na kome se obraćao reprezentativac Hrvatske.

"Svi smo se već priviknuli i vidimo da duva povjetarac, u glavi smo svi spremni i neće biti nikakav problem, možda ćemo se i prehladiti koliko je klimatizovano", rekao je Kramarić i dodao da mu je ovo drugo Svjetsko prvenstvo i da vjeruje da Hrvatska "može da ponovi rezultat", ali je prije svega potrebno da prvo prođu grupi da onda idu polako. Pogledajte kako je izgledao trening Hrvatske:

Na "provokativna" pitanja o tome ko će imati prednost u napadu u konkurenciji Livaje i Petkovića nije želio da odgovara, dok je slično reagovao i Borna Sosa kada su ga kolege iz Hrvatske podsjetile da je prije samo godinu i po dana zamalo obukao dres reprezentacije Njemačke.

"Mislim da emocije za Hrvatsku prolaze još kada sam igrao za mlađe kategorije, ali ovo je nešto ipak posebno za reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu. To je ostvarenje svakog cilja i srećan sam što sam ovdje. Jedva čekam da sve krene...", rekao je Borna Sosa kome se takođe sviđa što je prvenstvo usred sezone jer su igrači u naletu, ali su mali problem povrede.

Što se tiče treninga koji je bio otvoren za javnost 15 minuta, igrači su bili toliko udaljeni da je teško bilo i uočiti Luku Modrića u grupi od 26 fudbalera. Toliko su se mirno zagrijavali da niko nije ni podigao glas, nasmijao se... Pomalo djeluje "robotski" ili su možda čekali da svi odu i da tada počnu da razmišljaju o peharu Svjetskog prvenstva.

Pogledajte

00:29
Hrvatska na Svetskom prvenstvu u Kataru
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

 (MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC