• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Mitar je dobro, ali Piksi ima dobru i lošu vijest za Brazil: "Da Srbija bude ponosna, a Brazil? Pa nemaju krila..."
 Mitar je dobro, ali Piksi ima dobru i lošu vijest za Brazil: "Da Srbija bude ponosna, a Brazil? Pa nemaju krila..."

Mitar je dobro, ali Piksi ima dobru i lošu vijest za Brazil: "Da Srbija bude ponosna, a Brazil? Pa nemaju krila..."

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković i kapiten Dušan Tadić obratili su se danas medijima iz Dohe. Selektor je otkrio da Filip Kostić ima problem, da je Aleksandar Mitrović trenirao, dok je govorio i o reprezentaciji Brazila.

 Mitar je dobro, ali Piksi ima dobru i lošu vijest za Brazil: "Da Srbija bude ponosna, a Brazil? Pa nemaju krila..." Izvor: MN PRESS

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković uz osmijeh i poneku šalu obratio se danas novinarima iz Dohe, poručivši da je njegov tim spreman za sutrašnji okršaj sa Brazilom (20.00). Piksi je u više navrata ponovio da je njemu "najbitnije kako će izgledati Srbija" i da ga "ne zanima pretjerano protivnik", dodavši da želi da obraduje čitavu naciju - iako je neopisivo srećan što se mala zemlja kao naša plasirala na Svjetsko prvenstvo: "A Italija sjedi kod kuće i gleda na televiziji...", nasmijao se Stojković koji je prije toga otkrio i jednu dobru i jednu lošu vijest.

"Mitrović radi sa ekipom i ne boli ga ništa, ne osjeća bol. To je dobra vijest. Što se tiče Filipa Kostića, veliki je znak pitanja i vuče povredu od utakmice sa Juventusom, jer oni izgleda igraju samo po lijevoj strani. Osjeća umor u mišiću. Nemam šta da krijem i hoću da budem iskren sa vama", rekao je "Mister" koji je odbio da izdiktira sastav Srbije, pošto to nije želio da uradi ni njegov kolega Tite prije toga.

Na pitanje MONDA o poređenju hrvatskog kolege Tomislava Dasovića, koji kaže da ga ova Srbija podsjeća na Hrvatsku iz 1998. godine, Piksi je poručio da nije samo hrabrost važna...

"Nije samo hrabrost, ima malo i znanja. Jeste bitan element, ali treba malo i znati gurati tu loptu. nema čega da se plaši ova generacija fudbalera. Ovo je igra deset na deset, ako ne dobijete crveni. Niko nema krila da ne možete da ga uhvatite. Sa tim mentalitetom možete mnogo. Važna je volja, želja, ali važno je fudbalsko umijeće i stalno govorimo o toj inteligenciji koja pravi razliku. Takav fudbal hoćemo, pametan. Prvo moraš da respektuješ sebe, to je najvažnije", rekao je selektor Stojković, dok je raspoložen bio i Tadić.

"Mnogo nam znače Piksijeve riječi. Potencira se fudbalska inteligencija, da se igra glavom, da imamo dobru ideju i da dominiramo protiv našeg rivala. Svi vjerujemo, a mister prenosi na nas - inteligencija pobjeđuje. Bitna je hrabrost, bitna je borbenost i ta inteligencija na kraju prave razliku. Naše je da slušamo i upijamo svaki savjet i to je to, onda nema greške...", rekao je Tadić.

14:49

Konferencija za medije selektora Dragana Stojkovića i kapitena Dušana Tadića je završena.

14:49

Srbija nije 88 godina pobijedila Brazil?

"Ne znam tu statistiku, ali kako da ih pobijediš kad su mnogo jaki. Ta istorija se često mijenja i svaki sljedeći pokušaj je šansa da promijenite, ali opet kažem nije prva stvar o kojoj razmišljamo kao "daj da pobijedimo Brazil jer ih nismo 88 godina". To je nebitno, samo da sakupite dosta bodova i prođete u narednu rundu. I da se to ne desi, to opet nije smak svijeta. Da ćemo igrati pošteno i pokušati da učinimo Srbiju ponosnom, to nemojte imati dilemu", rekao je selektor Piksi i dodao da će "čestitati sportski" ako protivnik bude bolji.

"Biće to lijepa utakmica, ne bih da pričam o Brazilu, znamo kakav je to tim i sačuvaj Bože kakve igrače imaju, ali nećemo se predati tako lako i pokušaćemo da im otežamo ono što planiraju, a to je da nas pobijede".

14:47

Samo pametan fudbal!

"Mnogo nam znače Piksijeve riječi. Potencira se fudbalska inteligencija, da se igra glavom, da imamo dobru ideju i da dominiramo protiv našeg rivala. Svi vjerujemo, a mister prenosi na nas - inteligencija pobjeđuje. Bitna je hrabrost, bitna je borbenost i ta inteligencija na kraju prave razliku. Naše je da slušamo i upijamo svaki savjet i to je to, onda nema greške...", rekao je Tadić.

14:45

Srbija kao Hrvatska iz 1998. godine?

"Nije samo hrabrost, ima malo i znanja. Jeste bitan element, ali treba malo i znati gurati tu loptu. nema čega da se plaši ova generacija fudbalera. Ovo je igra deset na deset, ako ne dobijete crveni. Niko nema krila da ne možete da ga uhvatite. Sa tim mentalitetom možete mnogo. Važna je volja, želja, ali važno je fudbalsko umijeće i stalno govorimo o toj inteligenciji koja pravi razliku. Takav fudbal hoćemo, pametan. Prvo moraš da respektuješ sebe, to je najvažnije", rekao je selektor Stojković na pitanje MONDA.

14:43

Mitrović?

"Radi sa ekipom i ne boli ga ništa, ne osjeća bol. To je dobra vijest. Što se tiče Kostića, veliki je znak pitanja i vuče povreedu od utakmice sa Juventusom jer igraju samo po lijevoj strani. Osjeća umor u mišiću. Nemam šta da krijem i hoću da budem iskren".

14:39

Da li će Srbija igrati sa dva napadača?

"Ja znam tim koji će sutra igrati, ali ne mogu da kažem, bilo bi neozbiljno. Da je Tite rekao, onda je malo glupo da kažem, ali da ćemo igrati sa napadačima - igraćemo", rekao je Stojković.

14:39

Jedva čekam Švajcarsku!

"Da, ovo je veoma teška grupa, najteža na turniru. Srbija nije imala sreće na žrijebu. Ako pobijedimo Brazil i Kamerun, mislim da nam meč sa Švajcarskom neće biti presudan. Složićemo se da je grupa najteža i taj treći meč će biti vrlo interesantan...", dodao je selektor.

"Jedva čekam Švajcarsku i taj meč sa njima".

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

14:37

Daćemo sve od sebe!

"Ovo će biti naša prva utakmica na turniru, dok je u Rusiji bila posljednja na turniru. Igrači su sada iskusniji i igraju sa samopouzdanjem, a dobro je da su već igrali već Svjetsko prvenstvo. Ista stvar, samo novi izazov. To je turnir, a matematika vrlo egzaktna nauka. Ako osvojiš samo tri boda, teško ćeš da prođeš.. Daćemo sve od sebe i probaćemo da se kvalifikujemo za narednu rundu", rekao je Tadić.

14:35

Piksi kao selektor Japana?

"Nek dobiju prvo Nijemce danas, hvala im za želje... Znate moj istorijat sa Japanom, želim im sve najbolje. To za preuzimanje Japana, pa otom-potom".

14:34

"Dosta igrača je igralo u Rusiji i sada je ovdje i u najboljim su godinama, nadam se da će nam to iskustvo biti dragocjeno i sigurno će im značiti na turniru. Samo treba da se prepuste i rade ono što su do sada uradili i neće biti nikakvih problema", dodao je Tadić.

14:33

Kako se pripremate sami za meč?

"Što se tiče same pripreme, ako ćete mi vjerovati - ne razmišljam o fudbalu. Jedino o fudbalu ne razmišljam i koncentrisan sam na stvari koje će doći. Ostavljam fudbal kada sam sam. Sve sam smislio već i upakovano je u ono što nas očekuje... Nisam pod stresom, mnogo se osjećam lepo i srećno što sam Srbiju doveo do Katara. To me čini veoma srećnim čovjekom i nije mala stvar biti među 32 najbolje utakmice. Nije samo Brazil bitan, bitni su i Kamerun, Švajcarska... Ovo je turnir i idete utakmicu po utakmicu. Učinićemo sve da prikupimo što više bodova i hoćemo da prođemo dalje. Što je Brazil važniji od Kameruna i Švajcarske? Moramo da budemo mentalno spremni da nas zdravlje posluži i da imam sve igrače, pa neće biti problem i ostvarićemo svoj cilj zbog koga smo tu", rekao je Piksi.

"To ne može niko da mi oduzme. Italija sjedi kod kuće i gleda televiziju, ali to je život..."

14:30

"Idemo deda!"

"Porodica je glavni faktor, zbog toga živimo i radimo, to je motivacija koja te tjera da ideš dalje. Porodica mi je juče stigla u Dohu i njihova podrška, a moja unuka Indija Rouz mi je poželjela sve najbolje. Trudićemo se da je ne razočaramo...", nasmejao se Piksi.

"I za mene je porodica najvažnija i kad god smo u teškim momentima pokušamo da pomislimo na njih, kao što smo rekli - to je najvažnija stvar i dodatno nas motiviše", dodao je Tadić.

14:28

Može to danas motiviše!

"Osvojili su mnogo puta Brazilci titulu i normalno je da pričaju o tome. Može to da nas motiviše, treba samo da uživamo i rezultat će doći sam od sebe", rekao je Tadić.

14:28

Da li je Brazil špijunirao Srbiju dronom?

"Ja ne vjerujem da su nas nešto gledali, ko smo mi da bi nas gledali. Oni su fudbalska sila, nismo mi u tom rangu, ne vjerujem da su slali dron da nas špijuniraju... Vole novinari da izmisle, to je dezinformacija vjerovatno. I da su slali dron, ne znam šta bi vidjeli - ništa posebno", rekao je ravnodušno Stojković.

14:26

"Potpuno se slažem sa selektorom, oni su favoriti, ali smo mi fokusirani na nas. Hoćemo da pokažemo dobru Srbiju i fokus je na nama", zaključio je Tadić.

14:26

Možemo da ih zaustavimo!

"Brazil ima trojicu ili četvoricu odličnih ofanzivnih igrača, ali nije bitno kako Brazil igra, nego je za mene bitno kako Srbija igra i za sve je teško da se brane protiv takvih fudbalera, ali moramo da budemo koncentrisani i pokušamo da ih zaustavimo na pametan način. Da igramo zonski, nećemo trčati za njima, to nije moj stil fudbala, biće veoma teško, ali moguće je zaustaviti ih...", rekao je Stojković.

14:23

Ne plašim se nikoga!

"Rekli ste da četvorica napadača igraju protvi Srbije? Onda smo gotovi... Ali, hoće li neko igrati u odbrani? Vidite, Brazil je sjajan tim i jedan od najboljih na svijetu i to je zlatna generacija fudbalera. Brazil ima šansu da pobijedi, ali mi se nikoga na svijetu ne plašimo - čak ni Brazila. Izvinite, ali tako je, nikoga se ne plašimo".

14:21

Kostić pod upitnikom!

"To su potpune legitimna pitanja za ovakve prilika, ali nijedan trener vam neće reći tim u kom će igrati. Što se tiče sastava Brazila, znamo ko će igrati i to ne menja ništa. Niti će promijeniti. Što se tiče našeg tima, dobro smo radili ovih dana i dobro smo se adaptirali na klimu i život u Kataru, stanje je zadovoljavajuće jedino što mogu da kažem da je pod znakom pitanja Kostić... Eto, otkrio sam vam nešto?", rekao je Piksi.

"Očekujem dobru Srbiju, hrabru, koja će dati sve od sebe da napravi dobar rezultat".

14:18

"Bravo"

Piksi je portparolu konferencije za medije čestitao na dobro izgovorenom "Stojković i Tadić".

14:17

Evo šta je rekao Tite!

Selektor reprezentacije Brazila Tite i kapiten njegove selekcije Tijago Silva obratili su se medijima u Dohi. 

Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

14:15

Počinje!

U salu ulaze selektor Dragan Stojković i kapiten Dušan Tadić.

14:00

"Srbija kao Hrvatska iz '98"

Kolega iz hrvatskog lista "Večernji list" Tomislav Dasović govorio je za MONDO o šansama Srbije i Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a interesantno je da je "orlove" uporedio sa njihovom generacijom iz 1998. godine i poručio da sigurno možemo mnogo da uradimo.

Izvor: MN Press/MONDO/Milutin Vujičić

13:45

Za Srbiju navijaju i Rusi!

Na navijačkom festivalu FIFA sreli smo i jednog navijača iz Rusije čija reprezentacija ne igra na Svjetskom prvenstvu, međutim došao je u Katar... I navijaće za Srbiju, bar nam tako kaže!

Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

13:30

Pristižu polako srpski navijači!

Bilo je teško u posljednja tri dana vidjeti srpske navijače u Dohi, međutim polako pristižu i čeka nas dobra podrška, pošto se očekuje da na dan utakmice doputuje mnoštvo ljudi iz Dubaija, Abu Dabija...

13:15

Šta kažu Gudelj i Đuričić?

Dan uoči današnje konferencije za medije, nvoinarima su se obratili i Filip Đuričić i Nemanja Gudelj koji su govorili o senzacionalnoj pobjedi Saudijske Arabije nad Argentinom, poručujući da to i njih motiviše da su iznenađenja na Svjetskom prvenstvu i te kako moguća.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

13:00

Dobro došli u MONDO live!

Javljamo se sa lica mjesta iz Dohe gdje je danas najtopliji dan od početka Svjetskog prvenstva, a gde nas od 14.15 čeka obraćanje selektora Dragana Stojkovića i kapitena Dušana Tadića.

Čućemo njihova predviđanja za meč sa Brazilom koji je na programu u četvrtak od 20 časova na "Lusail" stadionu.

Izvor: MN PRESS

UKRATKO

  • Selektor Dragan Stojković i kapiten Dušan Tadić obratili su se medijima.
  • Srbija u četvrtak od 20 časova igra protiv Brazila.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije