• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi zna, a Tite neće ni da zucne - "ne smijem da kažem": Brazilci jedva da su pomenuli Srbiju, misle samo na titulu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor Brazila Tite i njegov kapiten Tijago Silva govorili su na konferenciji za medije uoči meča sa Srbijom. /od reportera MONDA Milutina Vujičića iz Katara/

 Tite nije pomenuo Srbiju na konferenciji za štampu Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

Puna sala novinara, sigurno više od stotinu predstavnika "sedme sile", došlo je na konferenciju za medije Brazila pred meč sa Srbijom (četvrtak, 20.00) i najviše ih je zanimalo da li "karioke" mogu ponovo da dođu do titule na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Izričit odgovor na to pitanje Tijago Silva nije dao, ali je u više navrata potvrdio da je njegova ekipa spremna za sve izazove - i da je i kapiten Brazila trenutno i "najbolja verzija sebe", ali da li je Brazil?

Selektor vicešampiona Južne Amerike pokušavao je da "spusti loptu" dok su ga novinari navodili da govori o tituli u Kataru, a on je toliko bio "zaključan" da jedva da je spominjao Srbiju, još manje ono što je sve zanimalo - kojih 11 će istrčati na startu turnira na "Lusailu".

"Brazil voli fudbal i svjestan sam toga. Verujte, iako smo posljednji Mundijal osvojili 2002. godine, imamo šanse sada jer posjedujemo početak, sredinu i kraj. Možda sam imao privilegiju kakvu nisu imali drugu selektori, moji prethodnici... Neću vam reći koji je tim za sutra jer ne želim da dozvolim našim rivalima da saznaju tim za sutra. Nije strateški da vam to kažem, imam različite opcije za Srbiju", rekao je Tite i otkrio da je pripremao dva modela igre koja će zavisiti u odnosu na traženje pravog balansa u timu.

"Rekao sam i Tijagu da ćuti, neću da vam kažem tim", nasmijao se Tite, vjerovatno ne znavši da je selektor Stojković još prije dvije nedjelje u Staroj Pazovi poručio da zna startnih 11 Brazila: "Imamo dva modela i radimo na taktičkim detaljima. Neću popuniti tim samo sa napadačima ili defanzivcima, moramo da imamo dobar balans".

Pomoćni trener selektora Titea je dodao da su "pažljivo studirali" reprezentaciju Srbije i da ih poštuju, ali dodaju da iako su favoriti - sve se to zaboravlja kada istrčite na teren.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC