• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovaj meč Srbije protiv Brazila mnogi su zaboravili! Za "orlove" igrao Mitar, a Piksi i selektora poveo u Katar!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Reprezentacija Srbije odigrala je meč u Brazilu, samo nekoliko dana pred početak Mundijala 2014. godine.

 Srbija i Brazil igrali prije Mundijala 2014 Izvor: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Srbije počinje turnir u Kataru utakmicom protiv Brazila u četvrtak uveče, a dva tima imaju veoma burnu istoriju međusobnih okršaja. I dok se svi sjećamo susreta iz Rusije prije četiri godine ili finala Svjetskog prvenstva za igrače do 20 godina 2015. godine, jedan meč je pomalo pao u zaborav.

Selekcija Srbije poslužila je Brazilcima kao generalna proba za turnir na kojem su mnogo očekivali! Kada su bili organizatori Mundijala 2014. godine, upravo je srpski nacionalni tim bio gost najtrofejnije reprezentacije i "glumio" Hrvate na stadionu Morumbi u Sao Paolu! Brazilci su golom napadača Freda stigli do minimalne pobjede nad Srbijom i tako se pripremili za otvaranje turnira protiv Hrvatske, koju su savladali 3:1.

Pogledajte fotografije sa meča Brazila i Srbije:

Reprezentaciju Srbije na gostovanje u Južnu Ameriku poveo je Ljubinko Drulović, koji je i sada dio nacionalnog tima. Nekadašnji selektor mlade reprezentacije i vršilac dužnosti na mjestu selektora A tima jedan je od najbližih saradnika Dragana Stojkovića i njegov pomoćnik u stručnom štabu. Takođe, i u timu Srbije nalaze se ljudi koji su tada odmjerili snage sa Brazilcima.

Na susretu 2014. godine šansu od prvog minuta dobili su Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović, dok je u finišu susreta zaigrao i Nemanja Gudelj. Očekuje se da njih trojica budu važni aduti Piksija u Kataru, pa i protiv Brazilaca koji nas dobro poznaju. Trojica startera sa meča od prije osam godina i u četvrtak bi mogli da zaigraju protiv Srbije - Dani Alveš, Tijago Silva i Nejmar.

Prisjetite se tog okršaja:

Prijateljski susret pred početak Svetskog prvenstva u Brazilu.
Izvor: Youtube/ShockZone BR - Tutoriais & Dicas & Gameplays/printscreen

Postava Srbije: Vladimir Stojković (od 89. minuta Milan Lukač) - Dušan Basta (od 86. Miroslav Vulićević), Branislav Ivanović, Duško Tošić, Aleksandar Kolarov - Radosav Petrović (od 86. Dragan Mrđa), Nemanja Matić, Miloš Jojić - Dušan Tadić (od 70. Zoran Tošić), Aleksandra Mitrović (od 81. Filip Đorđević), Lazar Marković (od 81. Nemanja Gudelj)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC