• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Filip Đuričić i Nemanja Gudelj obraćanje iz KAtara

Filip Đuričić i Nemanja Gudelj obratili su se medijima na 48 sati do utakmice sa Brazilom. Evo kakva su njihova očekivanja...

 Filip Đuričić i Nemanja Gudelj obraćanje iz KAtara Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

Filip Đuričić i Nemanja Gudelj obratili su se medijima na 48 sati uoči meča sa Brazilom - za koji deluje da je Srbija spremna. Naši fudbaleri su ponovili u više navrata da ne osjećaju pritisak i da jedva čekaju da igraju sa Brazilcima, a kako je to Đuričić slikovito objasnio - "kao dijete je zamišljao kako ih pobjeđuje iza zgrade". Sada će imati šansu da protiv jedne od najjačih reprezentacija svijeta ostvari svoj san.

Da li možemo do senzacije? Srpski fudbaleri podsjećaju da je moguće doći do nje kada je već uspjela Saudijska Arabija protiv Argentine, međutim nema potrebe srljati unapred - gleda se samo utakmica po utakmica.

Opširnije izlaganje srpskih fudbalera pročitajte u sekciji "razvoj događaja".

15:53

Konferencija za medije fudbalera Srbije je završena.

15:50

Bolji u drugom poluvremenu?

"Sve je relativno, svi igramo u jakim ligama i jako je teško igrati prvo poluvreme. Svi znamo da se utakmice lome u završnici utakmice i mene bar raduje da se u drugom poluvremenu igra bolje. Naravno da bismo voleli da rešimo utakmicu ranije, ali nema lakih utakmica", rekao je Đuričić.

15:48

Doktorat u Dohi?

"Znamo mi naš kvalitet i da smo na dobrom putu, snalazimo se na terenu odlično i mislim da smo u trenutku kada sami od sebe zahtevamo da pokažemo celoj Srbiji i svetu da možemo da uradimo lepe stvari", poručio je kratko Gudelj, dok je Đuričić dodao da su Portugal i Norveška potvrda da "možemo protiv jakih reprezentacija".

"Da li ćemo pobediti, zavisi od dosta faktora".

15:46

Da li znate sastav Srbije?

"Ne znamo ko će igrati, znamo samo da smo svi spremni i jedva čekamo tu utakmicu. Ko god bude igrao nadamo se da ćemo doneti dobru igru", rekao je Gudelj, dok je Đuričić dodao da mu je svejedno da li će igrati minut ili više, samo je važno da dođu do pobede.

"Što se tiče Brazila i njihovih golmana, nema tu potrebe za analizu. Dobro ih poznajem", rekao je Đuričić.

15:44

Pritisak?

"Pritisak ne mora da bude negativna stvar, jedva čekamo da izađemo i igramo protiv njih. Ja ne volim kad se priča o tom polufinalu, finalu, samo da igramo utakmicu po utakmicu", rekao je Đuričić.

15:43

Lepo je zajedno!

"Što duže vremena provodimo zajedno, lakše nam je da komuniciramo tim fudbalskim jezikom. Za veliki broj igrača je ovo prvo Svetsko prvenstvo i sigurno je da će pritisak biti veliki. Kao i do sada, moramo da igramo hrabro - tako da šta bude... Bude!", rekao je Đuričić.

15:42

Brazil iz 2014. godine i danas?

"Razlikuju se mnogo, imaju novih igrača i tu je dosta promena. Brazil u svakoj generaciji ima jak tim i uvek se bore za titulu kad god igraju. Mora da se bude fokusiran kada god se igra protiv njih", rekao je Gudelj.

Izvor: MN PRESS

15:41

Stanković?

"Nismo se čuli, koncentrisan sam na obaveze u reprezentaciji i biće razgovora sigurno", rekao je Đuričić.

15:38

Da li je bila nepravda?

"Voleo bih što duže da ostanemo ovde... Ovo je moje prvo Svetsko prvenstvo, selektor me je pozvao i uvek ću dati sve od sebe kao što je to i do sada bilo", rekao je Gudelj.

"Što se tiče prethodnog Svetskog prvenstva, nisam ni očekivao tada da budem na spisku, ali ovaj poziv i učešće na Mundijalu je kruna karijere. Imao sam tešku povredu pre godinu dana i neopisivo sam srećan što sam ovde", dodao je Đuričić.

"Da li bi mogao da se ponovi šut kao u dresu Sevilje? Nadam se da će to da se desi na utakmicama i najbitnije je da nastavimo kao tim".

15:36

Kako je u Dohi?

"Sve je ovde odlično organizovano i vreme provodimo tako što se zajedno družimo, a što se tiče pritiska - nije to teško ipak smo mi profesionalci i fokus je na utakmicama i tako ćemo nastaviti", rekao je Gudelj.

"Što se tiče vremenskih uslova, mislio sam da će biti teže. Imali smo sreće da je ovakvo vreme, toplije je bilo u Bahreinu. Uglavnom zajedno provodimo vreme i retko je to da je tako velika grupa igrača stalno zajedno", dodao je Đuričić i dodao da uglavnom igraju "Mafiju".

15:34

Brazilci?

"To je dodatni motiv i to smo zaslužili do sada odigranim u kvalifikacijama i Ligi nacija. Do nas je da dokažemo na turniru", kratak je bio Gudelj.

"Kada sam počinjao ispred zgrade uvek sam zamišljao kao da igramo protiv Brazilaca. Koji je bio epilog, možete samo da zamišljate? Uvek sam zamišljao finale, za nas je u četvrtak već finale i da epilog bude kao i ispred zgrade", nasmejao se Đuričić.

Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

15:32

Polako, ljudi!

"Mi nismo u takvoj situaciji i idemo utakmicu po utakmicu, to kakve sumnje imaju nije naš fokus. Kako god, bitno je da mi prođemo grupu. To od kada oni počinju takmičenje, nije bitno", rekao je Đuričić.

"Gledamo sebe, imamo atmosferu koja je vrhunska i želimo da odemo što dalje", dodao je Gudelj.

15:30

Tu najslabiji?

"Fudbal je pokazao da su senzacije moguće, to nam daje samopouzdanje, ali naša utakmica je totalno drugačija i neće biti nimalo lako, daje nam nadu da je senzacija moguća. Da li su Brazilcima slabe karike bekovi? Pa igraju u Juventusu, ako je tako to nije lepo za nas. Imaju mane i pokušaćemo da ih napadnemo gde su najtanji. Ne bih otkrivao da li su bekovi najslabiji", rekao je Filip Đuričić.

14:49

Kada počinje?

Selektor Dragan Stojković će se medijima obratiti u sredu, a sada očekujemo obraćanje naših reprezentativaca oko 15:30. 

14:45

Čekamo igrače Srbije!

Srbija u četvrtak od 20 časova igra svoj prvi meč Svetskog prvenstva protiv Brazila, a nakon uvodne konferencije za medije gde su se obratili Stefan Mitrović i Vanja Milinković-Savić sada će se opet "orlovi" obratiti javnosti. 

UKRATKO

  • Filip Đuričić i Nemanja Gudelj se obratili medijima
  • Srpski fudbaleri govorili o meču sa Brazilom
  • Dotakli se i senzacije Argentine
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije