• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikad veća bruka Argentine: Prekinuli drugi najduži niz pobjeda svih vremena

Autor Haris Krhalić

Argentinci su izgubili prvi meč poslije skoro četiri godine,a Saudijci su uspjeli da režiraju preokret koji nije viđen skoro čitav vijek.

 Argentina prekinula pobjednički niz Izvor: Anadolia/Fareed Kotb

Argentinci predvođeni Leom Mesijem bili su neupitni favoriti na meču protiv Saudijske Arabije, niko nije dovodio u pitanje pobjedu projektovanih finalista mundijala i prošlogodišnjih osvajača Kopa Amerika. Ipak, Argentina je izgubila prvi meč (2:1) nakon niza od 36 pobjeda. Posljednji poraz zabilježili su početkom jula 2019. godine od Brazila. Saudijci su na taj način prekinuli sjajan niz argentinske reprezentacije i nanijeli težak poraz Mesiju i družini.

Argentinci su ovako izgubili tek drugi put u svojoj istoriji meč na Svjetskom prvenstvu u kom su vodili na poluvremenu, prije 92. godine na prvom Mundijalu u Urugvaju (1930.), domaćin je preokrenuo i tako slavio protiv još jedne južno-američke reprezentacije. Pogledajte detalje sa današnje utakmice.

Nakon što su gubili u prvom dijelu meča, Saudijci su se u drugom poluvremenu obrušili ka golu Emilijana Martineza i za samo pet minuta uspjeli su da preokrenu rezultat. Uslijedilo je 45. minuta konstantnih napada Argentine kao i sjajnih odbrambenih intervencija Saudijaca. Puni samopouzdanja i spremni da ostave srce na terenu reprezentativci Saudijske Arabije odnose tri boda sa stadiona Lusail. 

Dugo će se pričati o fantastičnoj igri Saudijske Arabije i najvećem iznenađenju u Kataru, ali i zasluženoj pobjedi nad bezidejnim Argentincima. Požrtvovana igra i ostavljanje srca na terenu oduševilo je sve iskrene ljubitelje fudbala, a spektakularan šut Salema Al Davsarija postaće simbol saudijskog fudbala i njihove najveće pobjede u skorijoj istoriji. Snimak gola možete vidjeti u ovom videu: 

Pogledajte

01:01
Gol Saudijske Arabije
Izvor: Arena Sport
Izvor: Arena Sport

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC