• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkrivena tajna Saudijaca - evo zašto su dobili Argentinu: Bili su brži, jači, uigraniji, a iza svega stoji država!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Saudijska Arabija je savladala Argentinu i to nije slučajno! Iza svega stoji ozbiljan plan cijele države.

 Kako je Saudijska Arabija pobijedila Argentinu Izvor: Anadolia/Salih Zeki Fazlıoğlu

Saudijska Arabija je za sada hit Svjetskog prventva u Kataru, pošto su uspjeli da preokrenu protiv Argentine i pobijede tim Lionela Mesija 2:1. Pod vođstvom harizmatičnog Francuza Erva Renara pokazali su veću želju, ali i bolju taktičku i fizičku spremu od velikana iz Južne Amerike. A to nije slučajno!

Saudijska Arabija jedina na cijelom Mundijalu ima tim sastavljen samo od igrača iz domaćeg prvenstva, a to su iskoristili da što bolje pripreme svoj tim. Ne samo zato što su reprezentativci uigrani i odlično se poznaju već su imali mnogo, mnogo više vremena da se pripreme za turnir. 

Saudijci su prekinuli svoje prvenstvo još 16. oktobra i od tada nisu odigrali nijedan meč. Igrači su se skupili u domovini i odmah krenuli na pripreme. Već šest dana nakon kraja prvog dijela prvenstva odigrali su prvu od čak šest provjera! 

Pobijedili su Makedoniju 1:0 pogotkom junaka pobjede nad Argentinom Saleha Al Šehrija, a on je bio strijelac i četiri dana kasnije u remiju sa Albanijom 1:1, ovoga puta sa bijele tačke. Zatim su odigrali bez golova sa Hondurasom, a onda je uslijedila minimalna pobjeda nad Islandom 1:0 pogotkom Sauda Abdulhamida. 

Asiri je dao jedini gol u remiju sa Panamom, a generalna proba Saudijcima bio je poraz od Hrvatske 1:0. Andrej Kramarić je slomio otpor Saudijaca tek u 82. minutu i vidjelo se da nakon dugih priprema, niza provjera sa slabijim timovima i dužeg odmora u odnosu na druge selekcije Saudijci imaju šansu da iznenade i najveće!

A onda se to i desilo! Sjajnim golovima u pet minuta drugog poluvremena uspjeli su da sruše veliku Argentinu. Sada slijede Poljska i Meksiko, koji će morati da se pripaze...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mnk

Imali su oni loseg protivnika, nakvu Argentinu moze da pobjedi svako.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC