• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Hrvatske napao FIFA - nismo to zaslužili!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Selektor Kanade je neoprezno pričao o Hrvatima i uvrijedio ih, ali Dalića je više iznervirao raspored i odluka FIFA!

 Selektor Hrvatske napao FIFA - nismo to zaslužili!  Izvor: Profimedia/AFP PHOTO/UEFA

Hrvatska je u prvom meču Svjetskog prvenstva odigrala neriješeno bez golova sa selekcijom Maroka, a sada je čeka duel sa Kanadom. Pred taj meč tenzije su prilično velike poslije izjave kanadskog selektora da će "jeb*ti Hrvatsku", poslije minimalnog poraza od Belgije u prvom kolu. 

Selektor "vatrenih" Zlatko Dalić je prije meča sa Kanadom koji je na programu u nedjelju od 13 časova prvo osuo paljbu po FIFA i rekao da je ovakav raspored sve poremetio njegovoj ekipi. Hrvati imaju jako malo vremena za pripremu i oporavak. 

"Pripremamo se za jako važnu i tešku utakmicu. Bitan je bio oporavak igrača jer nam je onaj termin u 13 sati poremetio cijeli bioritam, sad smo se prebacili na noćni termin. Očekujem tešku utakmicu i sa više energije nego protiv Maroka. Puni su samopouzdanja, a mi moramo jednako da odgovorimo", rekao je Dalić na startu.

Pitali su ga novinari i da prokomentariše izjavu selektora Kanade Džona Herdmana, ali nije se Dalić na tome dugo zadržavao. I to pitanje je iskoristio da podsjeti da Hrvatska kao vicešampion svijeta ne zaslužuje tretman kakav dobija od FIFA.

"Hrvatska reprezentacija zaslužuje poštovanje svakoga jer je to pokazala otkad postoji. Osvojili smo dvije medalje u 20 godina, što je malo ko uradio. Kako mi pokazujemo respekt prema drugima, tako ga i zaslužujemo. Nisam to htio da komentarišem, ali nije respekt da igramo u 13 sati. Hrvatska je druga na svijetu, ne igra ni Engleska, ni Španija, ni Francuska u 13 sati. Neću se obazirati na bilo kakve komentare. Mi ćemo se pripremiti i biti dostojanstveni i prema Kanadi. I očekujemo respekt", zaključio je Dalić.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC