• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobijedio na Mundijalu, pa cijelom svijetu pokazao kako su Srbi stradali!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nekadašnji defanzivac Crvene zvezde, a već dugo reprezentativac Australije Miloš Degenek emotivno se oglasio poslije pobjede na Svjetskom prvenstvu.

 Miloš Degenek o Oluji poslije pobjede na Mundijalu Izvor: Profimedia/Hasan Bratic/SIPA/2211261503

Nakon svog prvog Mundijala na kome je ostao bez minuta Miloš Degenek je na otvaranju Svjetskog prvenstva u Kataru u prvom kolu ušao u igru u meču sa Francuskom i tako upisao mundijalski debi. Nakon toga se oglasio i istakao kako mu fudbal nikada nije predstavljao pritisak.

Razlog za to je njegovo teško djetinjstvo u kome je prvo morao da sa porodicom kao beba bježi iz Hrvatske pred "Olujom" i etničkim čišćenjem Srba iz Knina, a zatim je sa šest godina preživio bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije od strane NATO pakta. 

"Mislite da je ovo pritisak? Ne, ovo nije pritisak. Pritisak je kada sam kao beba bježao od rata, pritisak je kada sam sa šest godina bio usred novog rata. To je pritisak. Nije pritisak kada mislite da morate da dobijete neki meč, tada niko ne može da umre", rekao je tada Degenek.

Sada se ponovo oglasio, nakon pobjede Australije nad Tunisom 1:0, u kojoj je u igru ušao u 75. minutu umjesto Australijanca hrvatskog porijekla Frana Karačića. Poslije velike pobjede javio se i na svom tviteru podijelio sliku izbjegličke kolone iz "Oluje" uz sliku njega na klupi na Svjetskom prvenstvu i uslijedio je emotvan tekst. 

"Ovo nije politički post ili post o bilo kom ratu. Samo želim da pokažem da je život nešto najljepše. Od apsolutno ničega do pobjede na Svjetskom prvenstvu. Predstavljajući zemlju koja mi je dala sve. Hvala vam. "Sokerosi" nikad ne prestajte da vjerujete u sebe", napisao je Degenek. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC