• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO prognoze Mundijala (13. dan): "Orlovi" na raskrsnici - osmina finala nakon 24 godine ili povratak kući?

Autor Dragan Šutvić

Da li će 13. dan Svjetskog prvenstva biti srećan za Srbiju?

 mondo prognoze mundijala srbija švajcarska  Izvor: Kurir/Dado Đilas

Drugi decembar, 13. dan Mundijala u Kataru, donosi konačan rasplet kad je u pitanju grupna faza, ali i odluku o sudbini reprezentacije Srbije na ovom Svjetskom prvenstvu!

Timu Dragana Stojkovića "igra" samo pobjeda u duelu sa Švajcarcima - pod uslovom da Kamerun ne trijumfuje nad Brazilom, možda i glavnim favoritom za osvajanje "Boginje".

Ukoliko Kamerunci u isto vrijeme ostvare pobjedu nad (već najavljenim) kombinovanim sastavom "karioka", tada će o mjestu u osmini finala odlučivati gol-razlika.

Taj parametar trenutno nije na strani "orlova", koji bi onda morali da traže za najmanje gol višu pobjedu nad Švajcarcima.

Naša redakcija najvećim dijelom vjeruje srpskim igračima - a evo kako smo tipovali!

Izvor: MONDO

HARIS

Iako u prve dvije utakmice nisu uspjeli postići pogodak, ekipa Urugvaja je favorit danas i očekujem minimalnu pobjedu južnoameričke reprezentacije. Što se tiče druge utakmice, vjerujem da svi ti silni Kimovi neće moći zaustaviti Ronalda i društvo. Smatram da Brazil neće ništa prepustiti slučaju te da će slaviti i u trećoj utakmici grupne faze. Pravu fudbalsku poslasticu ćemo gledati u meču Srbije i Švajcarske. U direktnom okršaju za osminu finala očekujem da bude svega te da će "orlovi" na kraju slaviti.

GORAN

Očekujem novu ali ne pretjerano ubjedljivu pobjedu Portugala, dok će Urugvaj da nastavi sa mnogo očekivanja, a malo učinka. Osvetu Srbije Švajcarcima neću da dovodim u pitanje, ali mislim da bismo kao i juče mogli da vidimo kako favorit pušta autsajdera. Zato tipujem na pobjedu Kameruna protiv Brazila koji neće biti ni blizu svog najjačeg sastava.

ŽELJKO

Mislim da će Korejci kao i Japanci dati sve od sebe jer nemaju kompleks od Evropljana. Uprkos sinoćnjim iznenađenjima Brazil je isuviše jak i sigurno će postići bar dva gola protiv Kameruna kojem je Srbija zamalo dala pet golova.

NEBOJŠA

Danas sam tipovao navijački, ali s mjerom. Crne zvijezde iz Gane će uspjeti da ostanu neporažene protiv matorog Urugvaja i izbore plasman u drugi krug. Kristijano Ronaldo će se poslije žalbe da mu vrate gol iz prethodnog meča, opet upisati u strijelce, dok će "rezervisti" iz Brazila biti sigurni protiv Kameruna jer "karioke" nisu Španci. Takođe, bez obzira na sve probleme koje Srbija ima pred meč sa Švajcarskom u vezi sa tračevima, povredama, fizičkom spremom i slično, isplivaće ipak kvalitet koji je na strani "orlova".

DRAGAN

Prednost u meču odluke grupe H dajem Urugvaju, od kojeg očekujem da u posljednjem kolu "proradi" i izbori osminu finala. Portugal će novom pobjedom ovjeriti prvo mjesto, dok u duelu "kombinovanog" Brazila i Kameruna očekujem remi, koji će ići na ruku reprezentaciji Srbije, kojoj predviđam plasman u osminu finala nakon "patnje" – uz pogodak u osamdeset i nekom minutu!

BOJAN

Portugal se već plasirao u osminu finala, vjerujem da će odmarati neke igrače, tako da bismo mogli vidjeti popriličan broj golova. Urugvaj bi mogao proći pobjedom, ali sumnjam da imaju kvalitet da ostvare nešto takvo. Nešto čudno dešava se u reprezentaciji Srbije, tačnije više toga, što očigledno utiče na "orlove", koji ne liče na sebe. Pritisak pred duel sa Švajcarcima je, po meni, preveliki, a pred početak turnira prognozirao sam Srbiji ispadanje u grupi, tako da ostajem pri svom. Nadam se, ipak, da griješim... S tim u vezi, duel Kameruna i Brazila neće imati rezultatski značaj, pa se nadam podjeli bodova.

Izvor: MONDO

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC