• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBI STALNO TRAŽE NEPRIJATELJE! Hrvat brutalno udario na "orlove": Nije vidio Piksija, samo neurednu reprezentaciju!

Autor Haris Krhalić

Nekadašnji hrvatski fudbaler oštro je komentarisao nastup Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

 Joško Jeličić o Srbiji Izvor: Kurir/Dado Đilas/HRT/screenshot

Svetsko prvenstvo u Kataru završeno je za našu reprezentaciju. Selekcija Švajcarske pobijedila je Srbiju (3:2) u trećem kolu grupne faze, a mediji u regionu detaljno su se bavili analiziranjem Srbije. Riječi o selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju i njegovim "orlovima" bilo je i u Zagrebu, gdje je HRT ugostio nekadašnjeg fudbalera Joška Jeličića (51).

Bivši hrvatski fudbaler sjeća se Dragana Stojkovića iz igračkih dana i stiče se utisak da je baš Piksi dobio najviše "kritika" od njega. Jeličić je zaključio kako srpska reprezentacija nema disciplinu i kako se nakon godinu i po dana rada sa timom ne vidi trenerski pečat jednog od najboljih fudbalera u istoriji Balkana. Na sve to nadovezao se pričom o mentalitetu, odnosno "izmišljanju neprijatelja".

"Utakmicu bih mogao uporediti sa stanjem u državama Srbiji i Švajcarskoj. Srbija je vrlo taktički neuredna ekipa i nisam vidio rad i uticaj selektora. Srbija nema tim, ima odlične pojedince, a Švajcarska nema igrače takve klase, ali ima tim, uređen sastav. Piksi je 'igrao desnog bočnog', skakao, hvatao se za glavu, komentarisao suđenje... Što sve odaje nesigurnost. Onda su i igrači ulazili u konflikte. Neverbalna je komunikacija trenera jako je važna. A kad pogledate kakve igrače imaju, iz kojih klubova... Međutim primili su osam golova, osvojili jedan bod i ćao", rekao je Jeličić nakon meča.

On je i prije utakmice Srbije i Švajcarske analizirao da među "orlovima" i navijačima srpskog nacionalnog tima vlada neopravdani optimizam. 

"Britanski tabloidi su 'Modra lasta' za srpsku žutu štampu. Ali susjedi u istoriji uvijek otvaraju frontove i traže neprijatelje, a pored njih samih, ne trebaju im neprijatelji! Od Piksija Stojkovića u prve dvije utakmice nisam vidio pomoć. Ako je upola dobar selektor kao što je bio veličanstven igrač... Imao sam čast, ne i zadovoljstvo, igrati protiv njega, ali još nisam svjestan njegove vrijednosti kao selektora. A ambicije koje su postavljali... Na temelju čega? Pobjede nad Portugalom, Norveškom? U redu, ali treba u kontinuitetu razvijati kult reprezentacije da bi imali maksimalna očekivanja", zaključio je bivši igrač Hajduka, Dinama, Zagreba, Sevilje i Pohang Stilersa.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC