• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mamić otkrio šta fali za senzaciju: Sa dvojicom Srba, Hrvatska bi igrala finale Mundijala!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Sa dvojicom srpskih fudbalera u napadu Hrvatska bi bila bolja od Brazila, Argentine, Njemačke, Španije, Belgije...

 Zdravko Mamić: Hrvatska bi sa Vlahovićem i Mitrovićem igrala finale Mundijala Izvor: Profimedia/MN Press

Reprezentacija Hrvatske i na Mundijalu u Kataru mašta o velikim rezultatima - uspjesima kakve je bilježila 1998. i 2018. godine, dok su reprezentativci Srbije već stigli kući. Srpski nacionalni tim završio je takmičenje u grupnoj fazi, ali Zdravko Mamić zna da u reprezentaciji koju je Piksi poveo na turnir ima kvaliteta. Nekada prvi čovjek zagrebačkog Dinama smatra da bi sa dvojicom Srba u timu Hrvatska opet bila finalista Svjetskog prvenstva.

Riječ je o napadačima - Mitroviću i Vlahoviću, koji bi riješili najveći problem za selektora Zlatka Dalića. Od penzionisanja Marka Mandžukića Hrvati nemaju "suv kvalitet" u napadu, pa i pored sasvim dobrih karijera Kramarića, Budimira, Petkovića ili Livaje, postoje problemi u realizaciji nacionalnog tima. To bi se lako riješilo, smatra Zdravko, a Hrvati bi imali ekipu za finale!

"Apsolutno, apsolutno da! Čast Petkoviću, čast Livaji, čast Budimiru, čast Kramariću, ali Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović su neka druga dimenzija. Hrvatskoj je deficitarna pozicija centarfora poslije odlaska Mandžukića. Vidite šta ima Srbija, pa još i Jovića koji je bio u Realu" istakao je nekadašnji prvi čovjek Dinama.

U razgovoru za "Telering" RTRS-a, Mamić je govorio je i o reprezentaciji Srbije, učešću na Mundijalu i selektoru Draganu Stojkoviću.

"Na čelo srpske reprezentacije došao je čovjek koji ne zavisi ni od koga i odmah su došli rezultati. Najprije direktan plasman na Svjetsko prvenstvo, pa prvo mjesto u grupi Lige nacija. Ali Srbi su jako neuredno izgledali na ovom prvenstvu, u svakom segmentu. Nedolično su se ponašali, a o taktičkoj neurednosti neću ni da govorim. Ja sam iskreno mislio da mogu doći do kraja, a oni nisu prošli ni grupu. Vidjeli smo šta se sve izdešavalo na terenu, čitali razna pisanja o dešavanjima van terena. Žao mi je, jer imam tamo mnogo prijatelja", rekao je Mamić i dodao:

"Poštujem Piksija. Nismo se nikada vidjeli i uživo komunicirali, ali smo se dva, tri puta čuli telefonom oko nekih fudbalskih informacija. Uvek je bio srdačan i korektan. Ja ga znam kao igrača, bio sam njegov navijač. Da se ne lažemo, svi smo živjeli u istoj državi, Zvezda je bila prvak Evrope i svijeta poslije Stojkovića kapitena. Igrao je za našu reprezentaciju."

Podsjećamo, Zdravko Mamić zaslužan je za fudbalski razvoj velikog broja hrvatskih igrača koji su učestvovali na Mundijalu u Rusiji, kada su zaustavljeni tek u finalu protiv Francuske.

Slična situacija je i u Kataru, pošto su brojni fudbaleri koji nose dres nacionalnog tima prošli kroz sistem koji je on uspostavio u Dinamu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC