• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbima su menadžeri i vlasnici kafića "gurali" igrače u reprezentaciju: Mamić hvali Piksija - Kod njega to ne može!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Zdravko Mamić hvali Dragana Stojkovića i njegovu generaciju koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

 Zdravko-Mamic-o-reprezentaciji-Srbije-i-Piksiju Izvor: YouTUbe/FACE HD TV

Nekadašnji "alfa i omega" zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić oduševljen je reprezentacijom Srbije otkako je vodi selektor Dragan Stojković, a ističe da ga je godinama čudilo što nisu pravili veće uspjehe. Mamić ističe da Srbija ima više stanovnika od Hrvatske, samim tim i veću bazu da crpi talentovane fudbalere, ali godinama nije napravljeno ništa značajno i tek sada sa pravim čovjekom na mjestu selektora - stvari dolaze na svoje mjesto.

"Mnogo puta sam poredio Hrvatsku i Srbiju, jer su mi često postavljali pitanje šta je to što Hrvatska ima, a Srbiji nedostaje. Nema nikakve dileme da je Hrvatska dobra, jer se godinama bori i opstaje u vrhu svjetskog fudbala. U posljednjih 20 i nešto godina jednom je bila druga, a jednom treća na svijetu. To govori o konstantnosti. Uvijek sam govorio da je po kvalitetu Srbija tu negdje, ali joj fali kult reprezentacije. Ranije su vaš tim sastavljali menadžeri i vlasnici kafića i gurali su svoje igrače. Toga više nema i siguran sam da se slične stvari neće dogoditi dok god je Piksi selektor", rekao je Mamić za "Informer".

Za Piksija, koga interesantno nikada nije upoznao lično, kaže da mu se divio kao igraču, a nastavio je da ga prati i od kada je počeo da se bavi trenerskim poslom i zato vjeruje da je čovjek od velikog integriteta: "On bira samo one igrače koji zaslužuju da igraju, zna dobro šta je reprezentacija i kako se pobjeđuje, drži sve pod kontrolom. To je preduslov da bi reprezentacija bila uspješna", rekao je Mamić i dodao:

"Piksi je bio veliki, osvajao titule i njegovi potezi nikog nisu ostavljali ravnodušnim. Posjeduje šampionski gen, koji mu, siguran sam, mnogo pomaže i u trenerskom poslu. Zbog toga se ne bih iznenadio da Srbija napravi nešto veliko u Kataru. Može daleko da dogura".

Podsjetimo, Srbija će na Svjetskom prvenstvu u Kataru igrati protiv Brazila, Švajcarske i Kameruna, dok će Hrvatska u grupnoj fazi igrati protiv Kanade, Maroka i Belgije.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC