• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ješić je srušio evropskog šampiona - u gostima! Napravili NAJVEĆE čudo Lige šampiona, pa poraženi od srpskog trenera!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nekadašnji fudbaler i trener Partizana Miodgrag Ješić imao je dobru karijeru u inostranstvu, gdje je vodio brojne klubove. Sa jednim je srušio šampiona Evrope.

 Miodrag Ješić sa CSKA pobijedio Liverpul na Enfildu Izvor: MN PRESS

Tragedija je pogodila srpski fudbal, nekadašnji igrač i trener Partizana Miodrag Ješić poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u okolini Rume. Fudbalska javnost u Srbiji tuguje zbog smrti čovjeka koji je u četiri mandata - dva igračka i dva trenerska - bio dio crno-bijele porodice. Uz sjećanje na Ješića neizostavno je pominjanje velikih rezultata koje je ostvari u karijeri.

Možda će vas zanimati

 Trofeje je osvajao sa klubovima iz Tunisa, Bugarska, Libije i Mjanmara, a možda i najveću pobjedu u karijeri ostvario je sa ekipom CSKA iz Sofije. U kvalifikacijama za Ligu šampiona tokom ljeta 2005. godine, Ješić je bugarskog predstavnika vodio do senzacionalnog trijumfa protiv aktuelnog šampiona Evrope, Liverpula

Nakon poraza u prvom meču koji se igrao u Bugarskoj (3:1), CSKA je pokazao zube velikom favoritu i samo nekoliko mjeseci nakon čuvenog finala u Istanbulu naneo engleskom timu poraz. Strijelac jedinog gola na susretu u Engleskoj bio je defanzivac Valentin Iliev u 76. minutu, a za Liverpul su nastupila i neka velika imena svjetskog fudbala.

Rafael Benitez kombinovao je za taj meč pa na terenu nije bila najjača postava, ali će ostati zabilježeno da je CSKA savladao tim za koji su igrali Jon Arne Rise, Sami Hipija, Ditmar Haman, Đibril Sise, Fernando Morijentes...

Na drugoj strani bila su dvojica igrača dobro poznati javnosti u Srbiji. Za CSKA je branio Dejan Maksić koji je u Bugarsku stigao preko Mačve i Čukaričkog, a u posljednjoj liniji igrao Ibrahim Gaj, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde. Pogledajte detalje sa Enfilda:  

Miodrag Ješić predvodio je bugarski tim.
Izvor: Youtube/CSKA Sofia

Nakon eliminacije od Liverpula (3:2 ukupan skor), CSKA iz Sofije eliminisao je Bajer iz Leverkuzena u kvalifikacijama za Kup UEFA. U oba meča protiv nemačkog tima zabeležili su minimalne pobede, a zatim odigrali još četiri meča na evropskoj sceni. tokom grupne faze zabeležili su tri poraza (Hamburg, Slavija Prag i Monako) uz trijumf protiv Vikinga iz Norveške. 

Postave za meč na Enfildu:

Liverpul: Karson - Finan, Hosemi, Hipija, Vornok - Poter, Haman, Sisoko, Rise - Sise, Morijentes 

CSKA Sofija: Maksić - Todorov, Gaj, Iliev, Zabavnik, Silva - Hdiuad, Gargonov, Jurukov - Dimitrov, Dah Zadi

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC