• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda hoće Vošinog klinca, oglasio se i klub! "On hoće samo u Njemačku, a imamo dvije ponude..."

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Jovan Milošević je jedan od najtalentovanijih fudbalera koje Srbija trenutno ima.

 Crvena zvezda hoće Jovana Miloševića Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda i Štutgart zainteresovani su za mladog fudbalera Jovana Miloševića iz Vojvodine koji je obilježio prethodno Evropsko prvenstvo do 17 godina, a tim povodom se "stara dama" oglasila čak i saopštenjem. "Biser" srpskog fudbala koji je igrao samo na početku sezone za "lale" i potom je odjednom nestao iz tima - i sada je jasno da je problem nastao oko ugovora koji nije potpisan.

Vojvodina poručuje da je Miloševiću "ponudila jedan od najjačih ugovora za svoj uzrast u srpskom fudbalu", ali da do dogovora nije došlo i zbog toga se njihov stav nije promijenio - sve će ponude razmotriti, a prioritet je da ga zadrže.

Sportski direktor Milan Jovanović ističe da je propust napravljen prije dolaska nove uprave na čelu sa Dragoljubom Zbiljićem jer je mladom igraču kasno ponuđen ugovor. Još od marta je u pregovorima sa Štutgartom i Jovanović priznaje da je greška što prije odlaska na EP nije potpisana saradnja sa njim.

"Ono što smo mi iz struke uradili čim smo ušli u klub, jeste da smo pratili naše igrače na Evropskom prvenstvu i da smo po povratku odmah priključili Milana Majstorovića i Jovana Miloševića prvom timu. Majstorovića smo prodali veoma brzo za ogroman novac i to je bila ponuda koja se ne odbija. Sa Jovanom smo postupili tako što smo pažljivo dozirali minutažu zbog njegovog uzrasta kroz treninge i prijateljske utakmice, a ujedno pregovarali oko novog ugovora i nastavka saradnje. Prvo što nam je rečeno i od strane njega i njegovog agenta bilo je da im je prva želja inostranstvo i da nisu zainteresovani za ostanak u Superligi Srbije. Takođe, rečeno nam je da o novom ugovoru možemo da pregovaramo tek kada prođe ljetni prelazni rok. Mi smo bili uporni u pregovorima, a ujedno smo se bavili njegovim razvojem kao da ostaje u Vojvodini. Odigrao je neke prijateljske utakmice u Sloveniji i debitovao je već na prvoj utakmici u prvenstvu protiv Napretka, gdje je odigrao 30 minuta sa svojih 17 godina. U prvih pet utakmica imao je značajnu minutažu, gdje smo mi jasno pokazali da nam je potreban i stavili smo do znanja da ga želimo u Vojvodini. Kada je prvenstvo počelo, opet smo uspostavili kontakt za pregovore, ali ni ta minutaža ni naš pristup nisu ništa promijenili i ponovo nam je agent poručio da je Jovanova želja da što prije ode u inostranstvo, tačnije u Štutgart", objasnio je Jovanović.

Sportski direktor "lala" dodaje i da nakon toga prestaju pregovori oko nastavka saradnje, odlukom Jovanovih predstavnika, dodajući da su "time kupovali vrijeme dok ne prođe prelazni rok".

"Mi smo ponudili ozbiljan finansijski ugovor, koji nijedan 17-godišnjak ne bi mogao da odbije u srpskom fudbalu. Tada smo saznali da nisu bitne ni finansije, jer je Miloševićeva želja i dalje bila da ode u Njemačku, i da se ta ideja nije promijenila od marta. Kada smo ušli u klub došli smo pred svršen čin, ali se i dalje ne predajemo i mislim da je za Jovana Miloševića najbolje da ostane u Vojvodini i da odavde ode kao razvijen igrač kao što su otišle naše najveće zvijezde - Krasić, Jovanović, Kačar, Tadić i mnogi drugi. Vojvodina ga je dovela iz manje sredine i pružila mu sve uslove i da postane reprezentativac i da se razvija u pravom smjeru i klub je zaslužio da Milošević potpiše novi ugovor. Osim Štutgarta, Vojvodina ima još dvije ponude za Miloševića, klub će razmotriti sve opcije, ali je naša prva želja i dalje da Jovan ostane sa nama", poručio je Jovanović, ne otkrivajući da je jedna od njih i ponuda Crvene zvezde.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC