• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo Siniša Mihajlović: Tragične vijesti iz Italije - Miha nije izdržao

Autor Haris Krhalić

Italijanski mediji prenose da je Siniša Mihajlović preminuo poslije duge i teške bolesti.

 siniša mihajlović Izvor: PROFIMEDIA/ALFREDO FALCONE/LAPRESSE

Čuveni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je u 53. godini, prenosi italijanski list "Gazeta delo Sport". Mihajlović se od 2019. godine borio sa leukemijom, pobijedio je u dva navrata, ali se opaka bolest vraćala. Nažalost, posljednjih nekoliko nedjelja njegovo stanje se pogoršalo i zbog toga je ponovo bio u bolnici.

Informaciju je potvrdila "Gazeta", koja je prva i objavila vijest o njegovoj teškoj bolesti, dok se od njega sada polako opraštaju i drugi italijanski novinari, klubovi... Svi s nevjericom da nas je napustio veliki Miha.

A, šta reći o velikom Mihajloviću, jednom od najboljih fudbalera koje je Srbija imala?

Rođen je 20. februara 1969. godine u Vukovaru i ponikao je u tamošnjem Borovu, gradu koji je obožavao i koji mu budi neke od najljepših i najtežih sećanja. Potom je 1988. godine prešao u Vojvodinu sa kojom je postao šampion Jugoslavije, da bi u zimu 1991. postao "poslednji dio slagalice" Crvene zvezde. Sa ovim klubom je u maju iste godine osvojio Kup evropskih šampiona i postao besmrtan u istorijskim knjigama sa "Marakane", posebno zbog lopte koju je poslao ka golu Bajerna, a ona volšebno završila iza leđa njihovog golmana.

Miha je 1992. godine prešao u Romu, pa dvije godine kasnije u Sampdoriju, da bi u Laciju postao ikona. Bio je jedan od lidera ove ekipe od 1998. do 2004. godine, da bi se penzionisao u Interu.

Bio je reprezentativac Jugoslavije od 1991. do 2003. godine i u hiljade navrata pokazao kakav je lider, pa su svi znali da ga čeka trenerska karijera kada "okači kopačke o klin". Prvo je radio kod Mančinija u Interu, a zatim su se ređali poslovi u Bolonji, Kataniji, Fiorentini, reprezentaciji Srbije, Sampdoriji, Milanu, Torinu, Sportingu i naposljetku opet Bolonji s kojom je nedavno raskinuo ugovor, na iznenađenje mnogih.

Pamtiće se da je bio neustrašiv, hrabar, karakteran, nije pravio kompromise i zbog toga mnogima nije "ležao", ali se radi o vrhunskom fudbaleru i treneru koji će nam svima nedostajati.

Možda će vas zanimati

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hmm

Pocivaj u miru! Ljudina!

Banjalučanin

Slava mu!!!

Čova buraz

Počivaj u miru legendo....ostaćeš upamćen kod svih nas koji smo imali tu čast da uživamo u tvojoj borbenosti i predanosti fudbalskoj igri, gdje god si bio...bili smo ubjeđeni da si i ovu bitku dobio ...na žalost ...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC