• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo ko je dobio pojedinačne nagrade na Svjetskom prvenstvu! Mesi MVP, Mbape golgeter...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Lionel Mesi je najbolji igrač Svjetskog prvenstva

 Lionel Mesi najbolji igrač Mundijala - ostale pojedinačne nagrade u Kataru Izvor: Anadolia/Erçin Ertürk

Nakon fantastičnog finala i cjelokupnog Svetskog prvenstva, došli smo do ceremonije i dodjele priznanja za najbolje pojedince i reprezentacije. Još i prije finala postojala je debata da li će Lionel Mesi ili Kilijan Mbape ponijeti priznanje za najboljeg igrača turnira. Mesi je postigao sedam golova i dvije asistencije, on je bio najbolji pojedinac tima koji je ponio kući mundijalski pehar, a sa druge strane njegov klupski kolega Kilijan Mbape postigao je osam golova od čega tri u velikom finalu. Kilijan je prvi strijelac turnira, Leo je najbolji igrač.

Za najboljeg mladog igrača turnira izabran je Enco Fernandez (21), igrač Benfike i sredine terena Argentine koji je odradio sjajan posao u pohodu do najvišeg stepenika na postolju. Najbolji golman postao je Emilijano Martinez koji je pored Mesija najzaslužniji pojedinac Argentine za osvajanje pehara, bio je sjajan i u penal seriji finala kao i u ostalim utakmicama turnira. Najbolji strijelac Mundijala je igrač od kog nastaje legenda Kilijan Mbape 12 pogodaka na dva Mundijala i osam na ovom. Svakako prvi i jedini kandidat da prestigne Miroslava Klosea na čelu liste strijelaca na Svjetskim prvenstvima - koji ima 16 golova kraj svog imena.

Na kraju proglašen je i najboljeg igrača turnira, Lionel Mesi je prema svim očekivanjima ponio ovo priznanje. Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, a od večeras vjerovatno najbolji, na posljednjoj utakmici koju je odigrao na Mundijalima ponio je pehar za Južnu Ameriku. Nakon Maradone Mesi je sljedeći Argentinac koji je ponio ovaj trofej sa sobom put Argentine.

Izvor: Twitter

Francuska je odigrala odličan turnir i na iznenađenje mnogih bez velikog broja povrijeđenih igrača kao što su - Kante, Pogba, Nkuku, Benzema došla do finala. Argentina nakon 1986. dolazi do dugo očekivanog pehara i Mesi osvaja trofej koji mu je nedostajao u sjajnoj kolekciji.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC