• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda kreće u rekonstrukciju - zbog Lige šampiona mora da mijenja! Stiže reprezentativac, a na stolu dvije VAŽNE ponude

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crveno-bijeli imaju na stolu dvije ponude, a dok njih odbijaju blizu su potpisa sa reprezentativcem Srbije. Kako će odbrana Zvezde izgledati narednog proljeća?

 Rekonstrukcija FK Crvena zvezda pred Ligu šampiona Izvor: MN PRESS

Polako se pale motori na stadionu "Rajko Mitić", a Crvena zvezda predvođena Milošem Milojevićem kreće u proljećni dio sezone koji je praktično kvalifikacioni za Ligu šampiona. Na kraju tekućeg prvenstva srpski šampion neće morati da igra evropske mečeve u "sezoni kupanja" već će kao timovi iz najboljih evropskih liga pravo u grupnu fazu Lige šampiona. To je cilj koji Zvezda želi da postigne - i za sada ima 10 bodova više od Partizana - kako bi krunisala nekoliko perfektnih sezona na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Da bi ekipa bila spremna za Evropu naredne sezone, o sastavu tima mora da se misli već sada. Ponovo se priča o Edmundu Adu iz Šerifa kao rješenju za sredinu terena, pomenut je i Nemanja Maksimović za kojeg bi morala da se "razbije kasica", a crveno-bijeli će tražiti i napadača tokom januara. Neka imena su već u konkurenciji za napad, ali nigdje neće biti zanimljivo kao na štoperskim pozicijama!

Stiže reprezentativac!

Navodno, Uroš Spajić (29) je već dogovorio uslove sa Crvenom zvezdom. Reprezentativac Srbije koji je posljednja okupljanja nacionalnog tima propustio zbog povrede ukrštenog ligamenta vratiće se fudbalu u dresu kluba za koji je nastupao na početku karijere. Trebalo bi da potpisivanjem ugovora na tri godine postane prvo zimsko pojačanje Zvezde, ali i važna karika u timu za proljećni dio sezone i izazove u Evropi naredne jeseni.

Spajić je od 2010. do 2013. godine bio prvotimac Crvene zvezde, uz jednu pozajmicu u tadašnjoj filijali Sopotu. Uslijedili su Tuluz, Anderleht, Krasnodar, Fejnord i Kasimpaša, a nakon mnogo iskustva u različitim ligama blizu je povratak u dres omiljenih boja. Takođe, Spajić je iskustvo skupljao i u dresu reprezentacije - odigrao je 17 mečeva za mlađe kategorije i 20 mečeva za seniorski tim Srbije.

Dvije ponude na stolu!

Nije tajna da bi Dejan Stanković volio da vidi Aleksandra Dragovića u Sampdoriji. Iskusni štoper mogao bi da bude jedno od rješenja za defanzivu italijanskog tima, a nekadašnji trener Crvene zvezde ima težak zadatak da sa klubom iz Đenove izbori opstanak u elitnom rangu takmičenja. I Dragović bi mogao da pristane na odlazak iz kluba!

To bi Crvenoj zvezdi stvorilo probleme u posljednjoj liniji jer se nekadašnji reprezentativac Austrije profilisao kao ključna figura. Podjednako dobar u formacijama sa dva ili tri centralna defanzivca, važan na terenu i u svlačionici, borben više nego što bi se očekivalo od igrača te reputacije i uzor za Strahinju Erakovića koji je nevjerovatno napredovao u tandemu, Dragović bi bio gotovo nenadoknadiv gubitak.

Ako ode i Eraković... Crvena zvezda bi bila u problemu. Često se priča o ponudama koje stižu za talentovanog štopera - najkonkretnije su one iz Rusije - a Eraković je dobrim igrama stigao i do reprezentacije. Na Svjetskom prvenstvu u Kataru nije igrao, ali nema sumnje da je pred njim lijepa budućnost u seniorskom timu Srbije. Zbog toga ga Zvezda "drži u izlogu" i može već u januaru da ga proda za sasvim pristojno obeštećenje.

Koliko je igrača potrebno?

Ukoliko bi se tokom januara dogodile sve tri promjene u posljednjoj liniji Crvene zvezde, Miloš Milojević morao bi da uigra novi štoperski tandem. On bi na raspolaganju imao Nemanju Milunovića, Uroša Spajića, Radovana Pankova i mladog Stefana Lekovića - što bi vjerovatno bilo dovoljno za proljećni dio prvenstva u kojem nema obaveza u Evropi i neće biti duela sa Partizanom u Kupu Srbije.

Na papiru - ne treba više. Ipak, Crvena zvezda bi morala da misli i o ljetu, odnosno jednom spektakularnom pojačanju u posljednjoj liniji. Za jesenje obaveze u Evropi, a nadaju se crveno-bijeli grupnoj fazi Lige šampiona, biće potrebno dodatno zaoštriti konkurenciju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC