• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda promašila sa Kulibalijem, sad mora da razbije kasu: Napadač neophodan, a 1.500.000 evra je malo

Autor Haris Krhalić

Crvena zvezda će tokom zime dovesti novog napadača, ali to zadovoljstvo neće biti jeftino. Već se nazire prioritet u prelaznom roku.

 Mohamed Konate želja Crvene zvezde Izvor: Profimedia/Instagram/kalifacoulibaly7/Screenshot

Crvena zvezda je danas počela pripreme za drugi dio sezone, odnosno to su učinili mlađi igrači i rezervisti, dok će se prvotimci priključiti od 2. januara. Već na prvom spisku Miloša Milojevića biće jasno na koga računa, a ko je precrtan, pošto je već više puta iz kluba najavljeno da je potrebno podmladiti i osvježiti ekipu, odnosno riješiti se "viška" koji je nastao u glomaznim prelaznim rokovima, gdje je bilo i promašaja zbog kvantiteta novopridošlica.

Jedan od njih je i Kalifa Kulibali, napadač iz Malija, koji je sasvim neočekivano ljetos došao u Crvenu zvezdu poslije odlazaka Pavkova i Ohija, a malo je reći da se nije uklopio. Zbog toga je u najvećem broju utakmica bio van protokola, tako da ne čudi što Zvezda planira već ove zime da ga se odrekne i dovede pojačanje u napadu.

Pošto se čini da od povratka Pavkova iz Saudijske Arabije nema ništa, Zvezda se okrenula internacionalcima, pa najviše gleda ka Rusiji gdje su igrači trenutno nešto povoljniji zbog političke situacije. U ruskim medijima pojavila se informacija da je "taj" napadač Mohamed Konate (25) iz Ahmata, kluba u Čečeniji, koji je ostavio vrlo pozitivan utisak tokom prvog dijela sezone kada je postigao sedam golova u Premijer ligi.

Zanimljivo, Konate je to uradio i bez statusa standardnog prvotimca, pošto je učinak od sedam pogodaka na 16 utakmica ostvario za samo 805 minuta na terenu, dok se dva puta upisao u strijelce i u Kupu Rusije.

Povremeni reprezentativac Burkine Faso je tako "podebljao" svoju cijenu za šest mjeseci i Ahmat ne planira tako lako da ga pusti, pa je navodno već odbijena prva ponuda Crvene zvezde. Nije dovoljno bilo 1.500.000 evra koliko je ponudio srpski šampion, pošto su u Groznom svjesni da će bez njega u timu teško doći i do opstanka, tako da planiraju da ga zadrže po svaku cijenu - sem ako ne dođe previše dobra ponuda.

Izvor: Profimedia

To znači da će Zvezda zbog ljetošnjih promašaja, ovoga puta morati da preplati novog napadača, kako se na ljeto, kad dođe vrijeme za evropska takmičenja, opet ne bi našla u nezavidnoj poziciji da nema riješeno pitanje "devetke".

"Stigle su ponude raznih ekipa, ne samo Crvene zvezde. Ali najvjerovatnije će ovu sezonu završiti u Ahmatu. Mislim da postoji interesovanje ruskih klubova, ali oni direktno kontaktiraju Ahmat", poručio je agent fudbalera Dimitri Seljuk, davajući tako signal Crvenoj zvezdi šta treba da uradi da dobije njegovog klijenta.

Prethodno je Konate igrao za Ural, Homel, Pjunik, Tambov i Himki, a interesantno je da je Seljuk agent i bivšem igraču Partizana Leonardu, dok je sarađivao i sa Jajom Tureom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC