• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuzi pisali FIFA - hoće žestoku kaznu za Argentince: To što su uradili je nenormalno, prelazi sve granice!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

FS Francuske hoće da se Emilijano Dibu Martinez oštro kazni!

 Francuska tužila Martineza FIFA Izvor: Profimedia

Ne staje bura oko ponašanja golmana Argentine Emilijana Martineza poslije finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Iskusni čuvar mreže bio je heroj Argentine, ali su Francuzi toliko bijesni na njega da su naložili istragu FIFA!

Popularni Dibu je Argentinu prvo odveo dalje u četvrfinalu kada je fantastično branio penale u penal seriji protiv Holandije, a zatim je bio sjajan i u finalu. Ipak nakon što je osvojio "Zlatnu rukavicu" za najboljeg golmana prvo je šokirao javnost kada je tu nagradu pred svima stavio na međunožje, a onda je krenuo da provocira Kilijana Mbapea.

Prvo je tražio minut ćutanja za napadača Francuske u svlačionici svog tima, a potom je na paradi u Buenos Ajresu nosio lutku na kojoj je bila glava ovog napadača! Zbog svega toga sada francuski mediji navode da je Fudbalski savez Francuske podnio žalbu FIFA i da traži oštru kaznu za Martineza.

Noel Le Gret, predsjednik FS Francuske je otkrio da je prvo kontaktirao predsjednika FS Argentine Klaudija Tapiju i da mu je prenio kako se osjeća povodom ovakvih ispada. 

"Pisao sam mom kolegi iz FS Argentine jer mislim da su ovakvi ekscesi nenormalni u kontekstu sporta i takmičenja i teško mi je da ih razumijem. Ovo ide predaleko, a Mbapeovo ponašanje je bilo primjerno", naveo je Noel Le Gret.

Mbape se nije oglašavao ovim povodom kao ni Martinez, ali reakcija je bilo. Kako javnosti tako i fudbalera pa je nekadašni reprezentativac Francuske Adil Rami propisno izvrijeđao Martineza nakon ispada. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC