• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Puče bomba: Sad i HAJDUK PRODAJE KAO DINAMO! Nije starter, a ide za OSAM miliona evra - i to kod Bejla!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Hajduk iz Splita napravio je drugi najveći transfer u istoriji.

 Stipe Biuk prelazi u FK Los Anđeles Izvor: Profimedia

Čitave prošle sezone navijači Hajduka bili su nezadovoljni što talentovani Stipe Biuk (20) ne dobija dovoljno prilike da igra, nešto veći prostor dobio je tokom jeseni i nije je tako bajno iskoristio (dva gola i dvije asistencije), ali je to bilo dovoljno da napravi veoma ozbiljan transfer. Splićani su potvrdili da se Biuk seli u Sjedinjene Američke Države, pošto je stigla ponuda koju jednostavno nisu mogli da odbiju!

U pitanju je FK Los Anđeles, gradski rival Galaksija za koji igra Dejan Joveljić, koji će prema nezvaničnim informacijama Hajduku za ovog igrača platiti i do osam miliona evra. Preciznije, Hajduk će zaraditi fiksno 6,5 miliona, dok je ostatak uslovljen bonusima. Takođe, Splićani imaju i 20 odsto od narednog transfera.

Biuk važi za jednog od najtalentovanijih igrača na ovim prostorima, međutim na velikoj sceni, u seniorskom fudbalu, ipak još nije pravio toliku razliku da bi bio nezamjenljiv u redovima "bilih". Potencijal se ipak i dalje dobro plaća, čak za to više ne štede ni Amerikanci, koji sve više ulažu u mlade fudbalere iz inostranstva, iako im je taj koncept do prije nekoliko godina bio potpuno nepoznat.

Krilni fudbaler je u Splitu, u kome je ponikao, do sada postigao šest golova i asistirao za još osam, ali njega jednostavno ne prodaje statistika, nego kvaliteti koje će "štiklirati" svaki bolji skaut u svom izvještaju.

Budući saigrač Gareta Bejla u Los Anđelesu je inače drugi najveći "izlazni transfer" u istoriji Hajduka, pošto su najviše zaradili od Nikole Vlašića kada je prelazio u Everton za 11 miliona evra. Takođe, ovo je i drugi najveći transfer u istoriji mladog američkog kluba koji planira što više da ulaže u budućnosti.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC