• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda i Partizan OVO mogu samo da SANJAJU: Dinamo prodao "veterana" za čak 8 miliona evra!

Autor Dragan Šutvić

Dinamo iz Zagreba odlučio je da proda svog najboljeg fudbalera koji je zašao u ozbiljne fudbalske godine.

 dinamo prodao oršića za 8 miliona evra  Izvor: Profimedia/Naoki Morita/AFLO SPORT

Navikli smo da Dinamo iz Zagreba najbolje prodaje igrače na Balkanu, međutim ovoga puta su nadmašili sami sebe. "Modri" su prodali Mislava Oršića, fudbalera koji će ove godine proslaviti 31. rođendan, za čak osam miliona evra - i to u najbolju ligu na svijetu: Premijer ligu. Time su definitivno oborili sve rekorde na ovim prostorima kada su u pitanju "veterani", posebno ako se zna da klubovi sa Zapada obično na Ex-Yu gledaju zbog mladih igrača, koji obećavaju.

Oršić je "eksplodirao" u kasnim dvadesetim upravo u Dinamu i već neko vrijeme je bio nadomak odlaska u jaču ligu, ali sve do sada su na "Maksimiru" odolijevali. Ipak, na ponudu Sautemptona nisu mogli da zažmure - posebno jer je ovo bio idealan trenutak i za Oršića da se "dobro naplati".

Fudbaler koji je prije nekoliko dana proslavio 30. rođendan ostavio je odličan utisak u Ligi šampiona ove sezone igrajući za Dinamo (pet golova, od toga dva u grupnoj fazi), dok je pažnju na sebe skrenuo i golom na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Pogodio je na divan način u meču za treće mjesto protiv Maroka i jedan je od najzaslužnijih što je Hrvatska slavila u posljednjem meču na Mundijalu.

Krilni napadač će imati težak zadatak da pomogne Sautemptonu da opstane u Premijer ligi pošto ove sezone igraju vrlo loše i nalaze se na začelju sa četiri boda od bezbjedne zone, dok im nije pomogla ni promjena trenera.

Vidjećemo da li će dolazak Oršića, koji je u Dinamo došao iz Japana u ljeto 2018. godine (prije toga igrao u Kini, Južnoj Koreji, Sloveniji...) uspjeti da im pomogne da sačuvaju status u eliti. Dinamo će svakako u nastavak sezone žestoko oslabljen, ipak ostaju bez fudbalera koji je postigao 91 gol od kada je obukao dres "modrih".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC