• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BIVŠI FUDBALER "ŽELJE" UPUCAN U GLAVU: Hitno operisan u Sarajevu i nalazi se u komi

Autor Milutin Vujičić

Almir Raščić se bori za život poslije pokušaja ubistva na kućnom pragu.

 Almir Raščić napadnut i upucan u glavu Izvor: Facebook/Almir Rascic/Screenshot

Bivši fudbaler Almir Raščić je prethodne noći u Goraždu upucan u glavu, prenosi sarajevski portal "Klix.ba". Raščić je hitno prevezen u Sarajevo gdje je i operisan i trenutno je u komi. Prvobitno su se pojavile informacije da pretučen ispred kućnog praga, što je njegov brat Admir demantovao, dodavši da je u kritičnom stanju poslije operacije.

"Sinoć u 21.48 sati NN lice dežurnoj službi Policijske stanice Goražde prijavilo je da u je ulici 43. Drinske brigade u prolazu te zgrade zatekao jedno lice u ležećem položaju sa povredama na glavi praćenim krvarenjem. Odmah na lice mjesta izašla je patrola PS Goražde i Hitna služba Kantonalne bolnice. Povrijeđeni je prevezen u Kantonalnu bolnicu gdje je dežurni doktor konstatovao povrede u predjelu glave i da je životno ugrožen. U 22.50 sati prevezen je na UKC Sarajevo", navodi se u saopštenju policije povodom ovog napada.

Almir Raščić je tokom karijere bio član Goražda, Željezničara, Veleža, Olimpika, Orašja i Zadra, dok je i njegov brat Admir igrao fudbal. Osim u Željezničaru, nastupao je i za Sarajevo, Borac... Njihov otac Muhidin Raščić je inače član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH i predsjednik Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosansko-podrinjskog kantona.

"Nažalost, vijesti koje smo dobili iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nisu nimalo dobre. Brat ima veliko oštećenje mozga i doktori čine sve da mu spasu život. Upravo sam došao kod oca da mu saopštim tužnu vijest. Nadamo se da će Almir dobiti i ovu životnu bitku. Nije mi jasno zašto se sve ovo desilo. Ko je imao razlog da ovo uradi. Želim istaći da Almir nije pretučen već upucan u glavu", rekao je Admir Raščić za "Faktor".

Povezano

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC