• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vratio se kući: Besim Šerbečić ponovo na "Koševu"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nakon dvije godine u Norveškoj, talentovani defanzivac ponovo je obukao dres Sarajeva.

 Besim Šerbečić Izvor: Promo/FK Sarajevo

Defanzivac Besim Šerbečić (24) sjajnim partijama u Radniku iz Bijeljine obezbijedio je sebi prvi inostrani angažman. Te 2018. godine potpisao je za norveški Rozenborg, a nakon godinu i po u klubu iz Trondhajma uslijedila je pozajmica u Sarajevo.

Sa dosta uspjeha nastupao je na "Koševu", gdje je u sezoni 2019/20 osvojio šampionsku titulu, nakon čega se vratio u Norvešku. Nije Rozenborg, sa kojim je osvojio titulu prvaka, Kup i Superkup Norveške, bio jedini klub u Skandinaciji čiji član je bio fudbaler rođen u Gračanici. Prije nešto više od godinu dana potpisao je za Alesund, a sada se ponovo vratio na "Koševo".

Sarajevo je saopštilo da je ugovor zvanično otkupljen od norveškog kluba i da je Šerbečić nakon dvije godine ponovo obukao bordo dres.

"Ponosni smo obavijestiti naše navijače i javnost da smo postigli dogovor s Alesundom o transferu Besima Šerbečića u FK Sarajevo. Igrao je za sve omladinske selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine, a upisao je i debi za A selekciju u okviru Lige nacija protiv Rumunije u septembru prošle godine. Prilikom prvog boravka na 'Koševu' odigrao je ukupno 36 zvaničnih utakmica za naš klub. Postigao je dva pogotka i zbog svog kvaliteta i požrtvovanosti postao jedan od ljubimaca navijača Sarajeva. FK Sarajevo i Besim Šerbečić potpisali su ugovor do ljeta 2025. godine. Besime, dobro došao kući!", saopštili su iz sarajevskog premijerligaša.

Šerbečić je već osmo pojačanje za Sarajevo ove zime. Prethodno su na "Koševo" stigli Ivan Borna Jelić-Balta, Ilija Martinović, Renan Oliveira, Almedin Ziljkić, Slaviša Radović, Đorđi Gulijašvili i Frensis Kjereme.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC