• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

USRED HAOSA, OBOREN REKORD TURSKOG FUDBALA: Optužio Murinja za "masakr", zvao policiju, a sada postao plaćen kao niko

Autor Haris Krhalić

Italijan potpisao za vrtoglavu svotu za tamošnji fudbal.

 Zaniolo detalji ugovora Galatasaraj Izvor: Profimedia

Italijanski napadač Nikolo Zaniolo (23) prešao je iz Rome u Galatasaraj za 16,5 miliona evra, uz 13 miliona evra koje bi italijanski klub mogao da dobije kroz bonuse. Ofanzivac koji se ne rastaje sa klubom na lijep način potpisao je ugovor do 2027. godine i godišnje će zarađivati 3,5 miliona evra. Takođe, "vučica" će dobiti i 20 odsto od njegovog sljedećeg transfera, dok je Galata odredila minimalnu "izlaznu" klauzulu od 35 miliona evra.

Dok se Turska oporavlja od posljedica razornog zemljotresa, Galatasaraj je potpisao veliko pojačanje - napadača koji je ponikao u Đenovi, Fiorentini i Interu, a dres "vučice" nosio je od 2018. Od 2019. godine je i "A" reprezentativac, a karijeru su mu usporile teške povrede koljena, jer je kidao ukršteni ligament i u januaru 2020. i u septembru iste godine. Na teren se vratio u ljeto 2021. pod vođstvom Žozea Murinja, tada novog trenera Rome, ali sa njim se takođe ružno rastao - uz ne baš prijatne riječi portugalskog stručnjaka.

Zaniolo je bio dugo meta Bornmuta, ali je na kraju ipak odbio da ode u engleski klub, što je naljutilo Murinja, navodno i zato što je u takvom slijedu događaja propao transfer Dušana Tadića na Olimpiko.

Italijanski "Mesađero" pisao je da je poslije toga Zaniolo bio spreman da sa porodicom unajmi advokate da bi tužio Romu zbog "mobinga" i "psihičkog pritista", kao i "medijskog masakra" igrača. U takvoj tenziji fubaler je navodno 30. januara bio prinuđen i da zove policiju jer su ga ljuti navijači Rome sačekali ispred kuće.

"Zaniolo je mjesec dana govorio da želi da ode. Nažalost, izgleda da je bio u pravu. Mogu da kažem samo 'nažalost', jer je tako dugo htio da napusti klub i da više ne nosi Romin dres. Kada igrač kaže vama, klubu i saigračima 'Neću više da nosim Romin dres, neću da igram i neću da treniram', onda moram da kažem 'Nažalost'. Idealna situacija je ona u kojoj je igrač srećan. Očekivao sam da ostane, ali kako stvari sada stoje, moraću 'Nažalost' da dodam i u tu rečenicu", rekao je Murinjo o sada bivšem igraču Rome.

Zaniolo će se pridružiti ekipi turskog trenera Okana Buruka koja je trenutno dominantni lider prvenstva, sa devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Fenerbahče (uz odigrani meč više). Italijan će u novom timu braniti taj "plus", a onda će od ljeta izvjesno krenuti u napad na plasman u Ligu šampiona, ka kojoj će turski prvak krenuti od prvog kola kvalifikacija.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC