• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Zrinjskog prezadovoljan igrom svog tima: Kada limitiraš Sarajevo na NIŠTA, jasno je kako smo odigrali

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U debitantskom premijerligaškom nastupu na klupi Zrinjskog, Krunoslav Rendulić zabilježio siguran trijumf protiv Sarajeva.

 Krunoslav Rendulić komentar utakmice Sarajevo Zrinjski 0:2 Izvor: Sport1/Oslobođenje/Sanel Konjhodžić

Sergej Jakirović vodio je Zrinjski do šampionske titule, ostavio ekipu na liderskoj poziciji kada je odlučio da preuzme Rijeku, a na njegovo mjesto stigao je Krunoslav Rendulić.

Ipak, gledajući igru Mostaraca, ta promjena je neprimjetna. "Plemići" nastavljaju da gaze i u 2023. godini. Prvo su u osmini finala Kupa BiH, na Rendulićevom debiju, deklasirali prvoligaša Republike Srpske Laktaše sa 4:0, a sada su dominantni bili i protiv Sarajeva, slavili 2:0 u derbiju 20. kola m:tel Premijer lige BiH golovima Marija Tičinovića i Nemanje Bilbije, tako da im je mreža netaknuta u tekućoj godini.

I ne samo da protiv ove zime silno pojačanog "bordo" tima nisu primili gol, nego rivalu praktično nisu dozvolili ni da priđe kaznenom prostoru i ugrozi gol Sarajlija.

"Moram čestitati mojim igračima na zaista kvalitetno odrađenoj utakmici. Od prve sekunde smo pokazali da nas zanima samo pobjeda. Ušli smo maksimalno agresivno i više nego zasluženo slavili. Kada Sarajevo limitirate na ništa, praktično nisu imali ni polušansu, onda je jasno koliko smo kvalitetno igrali", rekao je Rendulić u izjavi za TV Arena Sport po završetku meča.

Kako je to očigledno postala praksa na domaćim utakmicama, niko iz stručnog štaba poraženog sastava nije želio da dâ izjavu.

Zrinjski je, uz utakmicu manje, zadržao šest bodova prednosti u odnosu na najbliže pratioce, Široki Brijeg i Borac, dok Sarajevo tavori u sredini tabele. Trenutno je tim Mirze Varešanovića na šestom mjestu, sa čak 17 bodova manje od lidera, a tek pet više u odnosu na ekipe koje su u zoni ispadanja, Slobodu u Igman.

Ako se tome doda i rana eliminacija u Kupu BiH, još u šesnaestini finala od niželigaša Čelika, jasno je koliko očajnu sezonu ima klub sa "Koševa".

Pogledajte golove...

1:0 Tičinović

2:0 Bilbija

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC