• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blijedom Sarajevu nisu pomogla ni brojna pojačanja: Zrinjski očitao lekciju "bordo" timu, Evropa sve dalje! (FOTO/VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Aktuelni šampion siguran u gostima protiv Sarajeva, koje nije pokazalo ništa na stadionu "Rođeni" u Mostaru.

 Sarajevo Zrinjski derbi 20. kola m:tel Premijer lige BiH Izvor: Sport1/Oslobođenje/Sanel Konjhodžić

U posljednjem meču 20. kola Premijer lige BiH Zrinjski je kao gost na stadionu "Rođeni" u Mostaru porazio Sarajevo 2:0 (1:0) golovima Marija Tičinovića i Nemanje Bilbije.

Aktuelni šampion tako je nastavio borbu za odbranu titule, istovremeno udaljivši sarajevski tim od mjesta koja vode na međunarodnu scenu. Da budemo precizniji, uprkos silnim pojačanjima ove zime, "bordo" tim porazom je započeo drugi dio sezone, te je sada bliži borbi za opstanak, s obzirom da klubovi u zoni ispadanja imaju svega pet bodova manje od Sarajlija.

Lider na tabeli od starta susreta nametnuo je svoj ritam, a Sarajlije, koje su u ovom susretu nastupile sa sedmoricom novajlija u starnoj postavi, tokom prvih 45 minuta nisu uputile niti jedan šut u okvir gola rivala.

U uvodnim minutima meča Slaviša Radović nezgodno je pao i povrijedio prst desne ruke, moguće da ga je čak i slomio, ali ljekarski tim "bordo" tima uspio je da ga imobiliše I defanzivac Sarajlija je nastavio meč.

Prijetili su Mostarci u ne baš kvalitetnom prvom dijelu igre po teškom terenu, ali ni oni nisu imali nekih velikih prilika, sve do 33. minuta, kada su poveli.

Bilbija i Mario Ćuže odigrali su dupli pas, zatim je kapiten "plemića" proslijedio loptu do drugog Marija - Tičinovića, koji je pogledao gdje se nalazi golman Sarajeva Muhamed Šahinović i fenomenalnim udarcem ga savladao.

Pokušao je trener Sarajlija Mirza Varešanović sa izmjenama, debitovalo je i najzvučnije pojačanje zimskog prelaznog roka Mario Vrančić, ali slična slika viđena je i u nastavku meča. Blijedo Sarajevo nije uspijevalo da nađe put do protivničkog gola, dok je Zrinjski opasno zaprijetio u 69. minute. Ćuže je iz neposredne blizine šutirao preko gola.

Ipak, četiri minuta kasnije spasa za domaće nije bilo. Šahinović je očajno reagovao poslije centaršuta sa lijeve strane, lopta ga je preletjela, a spremno ju je dočekao Bilbija i nakon asistencije upisao i pogodak u ovom susretu. Bio je to njegov 11. gol u sezoni, a treći u tekućem prvenstvu protiv bivšeg kluba s "Koševa".

Bilbija se sada ponovo izjednačio na prvoj poziciji najboljih strijelaca bh. lige sa Mirsadom Ramićem, napadačem Igmana iz Konjica.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, pa je duel u "Vrapčićima" okončan trijumfom gostiju 0:2.

Podsjetimo, zbog radova na terenu stadiona "Koševo", Sarajevo je u Mostaru, na stadionu Veleža, ugostilo Zrinjski, dok će zaostali duel 18. kola m:tel Premijer lige BiH, veliki sarajevski derbi protiv Željezničara, igrati u Trening centru Fudbalskog saveza BiH, i to bez prisustva gledalaca.

SARAJEVO: Šahinović, Vršajević, Balta, De Oliveira, Varešanović, Keremeh, Šerbečić, Radović, Čirjak, Martinović, Ziljkić. Trener: Mirza Varešanović.

ZRINJSKI: Marić, Barišić, Ćorluka, Ivančić, Ćuže, Jakovljević, Sučić, Ilinković, Memija, Tičinović, Bilbija. Trener: Krunoslav Rendulić.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 20. KOLO:

Posušje - Leotar 1:1 (1:1)
/Boban 2 - Handžić 8/

Tuzla siti - Velež 0:1 (0:0)
/Haskić 77/

Sarajevo - Zrinjski 0:2 (0:1)
/Tičinović 33, Bilbija 73/

Odigrano u subotu:

Igman - Željezničar 3:1 (1:0)
/Ramić 34, Ahmetović 76, Bojo 90+1 pen - Krpić 89/

Sloga Meridian - Sloboda 2:2 (1:1)
/Krstovski 29 pen, Nikolić 85 - Vranješ 3, Šubert 46/

Odigrano u petak:

Borac - Široki Brijeg 1:0 (0:0)
/Blagaić 90+4/

Standings provided by SofaScore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC