• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorijski dan za Igman – PRVI premijerligaški meč u Konjicu i veliki trijumf nad FAVORITOM!

Autor Dragan Šutvić

Igman je u prvom premijerligaškom meču u Konjicu trijumfovao nad favorizovanim Željezničarom.

 igman željezničar  Izvor: Sport1/Oslobođenje/Sanel Konjhodžić

Subota 25. februar istorijski je dan za Konjic i Fudbalski klub Igman!

Navijači Igmana konačno su dočekali da svoje ljubimce u m:tel Premijer ligi BiH gledaju na domaćem terenu u punom smislu te fraze, s obzirom na to da je debitant u bh. eliti prvi dio sezone kao domaćin igrao u Doboju kod Kaknja.

Tokom pauze između dvije polusezone, radovi na Gradskom stadionu u Konjicu su završeni, pa je Igman dobio zeleno svjetlo od FS BiH da zaigra na svom terenu.

Aa da spektakl bude upotpunjen, pobrinuli su se igrači Husrefa Musemića, koji su trijumfovali nad Željezničarom, jednim od kandidata za izlazak na evropsku scenu:

IGMAN – ŽELJEZNIČAR 3:1 (1:0)
/Ramić 34, Ahmetović 76, Bojo 90+1 pen - Krpić 89/

Iako je tim sa Grbavice prvi zaprijetio i to u 9. minutu, kada je Aldin Ćeman uz malo poteškoća odbranio prizemni udarac Andrije Drlje, Igman je bio mnogo konkretniji u prvom poluvremenu, a iz takve igre proizišao je i vodeći pogodak.

Prvo je u 19. minutu Josip Bender odbranio udarac Damira Hrelje sa desne strane, potom je u 31. minutu Azur Mahmić iz dobre pozicije šutirao visoko preko gola, da bi do tada najbolju priliku na meču, u 33. minutu, propustio da realizuje kapiten Igmana Anel Hebibović, koji je poslao loptu pored gola iz situacije u kojoj je teže promašiti.

Nekadašnji strateg Sarajeva ovog popodneva po 31. put predvodi neki tim u m:tel Premijer ligi BiH protiv Željezničara. Više puta je komandovao nekom ekipom samo protiv Širokog Brijega, kojem je na megdan izlazio 33 puta.

Ipak, neiskorištene prilike Igman je naplatio samo minut kasnije nakon promašaja Hebibovića.

Veliki posao na lijevoj strani odradio je Demir Jakupović, centrirao i na suprotnoj strani pronašao Mirsada Ramića, koji udarcem glavom dovodi domaće do prednosti uz koju se otišlo na odmor.

Bio je to Ramiću, inače nekadašnjem napadaču Željezničara, 11. premijerligaški pogodak ove sezone, zahvaljujući kojem se izdvojio na prvom mjestu liste strijelaca, ispred napadača Zrinjskog Nemanje Bilbije, kojeg kasnije tokom dana očekuje derbi protiv Sarajeva.

Preuzeo je Željezničar inicijativu tokom drugog poluvremena, a posljednjih 35 minuta proveo je sa dva klasična napadača – Sulejmanom Krpićem i Arminom Hodžićem.

Upravo je Krpić na ulasku u posljednjih 25 minuta propustio odličnu priliku da izjednači rezultat – nakon jednog dalekometnog udarca Sarajlija, golman Konjičana je izboksovao loptu koja je stigla do Krpića koji iz idealne pozicije šalje loptu visoko preko gola.

U još par navrata su gosti zaprijetili, a nakon što nisu uspjeli u namjeri da zatresu mrežu domaćih – kazna je stigla u 76. minutu.
Desetak minuta nakon što je ušao u igru, Josipa Bendera je matirao Mersudin Ahmetović, nakon proigravanja Armina Bešagića, i djelovalo je nakon tog pogotka da će domaćin rutinski privesti meč kraju.

Problemi su, ipak, nastali kada je Oremuš u 85. minutu dobio drugi žuti karton, a brojčanu prednost gost je iskoristio četiri minuta kasnije, smanjivši minus preko Krpića, kojem je za gol asistirao Irfan Jašarević.

Uz igrača više na terenu, Željezničar je svim silama krenuo ka golu Igmana, ostavivši tako mnogo praznog prostora na svojoj polovini.

U takvoj situaciji, "sijevnula" je jedna kontra Igmana, Elvir Duraković je izašao sam ispred Bendera koji ga je oborio pred svojim golom, a arbitar Antoni Bandić je pokazao na bijelu tačku, sa koje je precizan bio Petar Bojo, za konačnih 3:1.

U narednom kolu, Igman će u direktnom duelu za opstanak gostovati Leotaru, dok će Željezničar na Grbavici ugostiti upravo Tuzlake.
Ipak, prije derbija sa starim rivalom, Sarajlije već u utorak na domaćem terenu očekuje prva utakmica četvrtfinala Kupa BiH protiv Zvijezde iz Gradačca.

IGMAN: Ćeman, Duraković, Velić, Drljević, Oremuš, Hrelja (od 83. Dupovac), Hebibović (od 66. Bešagić), Bodul (od 66. Bojo), Mahmić, Jakupović, Ramić (od 670. Ahmetović). Trener: Husref Musemić.

ŽELJEZNIČAR: Bender, Hajdarević (od 55. Hodžić), Cocalić, Krpić, Mekić, Drljo, Hodžić (od 25. Beća (od 81. Bekrić)), Drina, Galić, Amoa, Jašarević. Trener: Edis Mulalić.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 20. kolo

Igman - Željezničar 3:1 (1:0)
/Ramić 34, Ahmetović 76, Bojo 90+1 pen - Krpić 89/

Sloga Meridian - Sloboda (15.00)

Nedjelja:

Posušje - Leotar (13.00)

Tuzla siti - Velež (13.00)

Sarajevo - Zrinjski (17.30)

Odigrano u petak:

Borac - Široki Brijeg 1:0 (0:0)
/Blagaić 90+4/

Standings provided by SofaScore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC