• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Horde zla" opet prozvale čelnike Sarajeva i trenera Varešanovića! On im odgovorio: Niko ne voli ovaj klub više nego ja!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Sarajeva Mirza Varešanović u najavi početka proljećnog dijela sezone u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine i derbiju sa Zrinjskim, odgovorio je i na postavljene transparente navijača.

 Ajla Alimanović i Mirza Varešanović Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Najvatrenije pristalice Sarajeva, tzv. "Horde zla" bojkotuju ekipu nakon imenovanja Mirze Varešanovića na klupu "bordo" kluba, zatraživši i ostavke klupskih funkcionera Emira Hadžića i Ajle Alimanović.

U petak su u centru grada postavili i transparente sa porukom: "Mirza Varešanović: Svakako je lakše igrati bez publike", aludirajući na izjavu trenera kluba sa "Koševa" u njegovom prvom mandatu, kao i nedvosmislenu: "Emira, Ajla i Mirza - marš iz kluba".

Na konferenciji za štampu pred derbi protiv Zrinjskog (nedjelja, 17.30) na stadionu "Rođeni" u Mostaru, Varešanović je odgovorio i na ove parole.

"U svakom slučaju, nije ugodno. Vidio sam i parole koje su po gradu. Međutim, te stvare koje se dešavaju prije 12 godina, ne mogu da vjerujem da se još spominje. Mnoge izjave, neću reći sve, su izvučene iz konteksta. Ima tu par parola koje nisu tačne. Kome to odgovara, i to znam, ali ja neću da ih imenujem, oni će se sami prepoznati. Nama je žao, ja bih volio da smo svi na istoj strani, da smo svi jedno i da imamo svi isti cilj jer mi svi volimo ovaj klub. Mogu za mene pisati šta hoće, ali moju ljubav prema ovom klubu mi ne mogu oduzeti. Ne dam nikome reći da ovaj klub voli više nego ja. Ja sam odrastao ovdje, sve sam napravio u ovome klubu i zahvaljujući ovom klubu tu sam gdje jesam", rekao je Varešanović, a prenio "Sport1".

Spreman je, kako je istakao i na zajednički sastanak sa navijačima, kako bi prevazišli probleme.

"Volio bih da imamo podršku navijača, bilo bi nam svima lakše. Moramo svi da budemo na istoj strani. Sve što je do mene, što ja mogu promijeniti, da promijenim odnos navijača prema meni i prema klubu, ja sam spreman uraditi. Spreman sam i na razgovore da ovo sve prođe. Moje namjere su dobre. Nikada nikoga nisam svjesno uvrijedio, ali isto tako ne želim da se pravdam za neke stvari koje nisam uradio", dodao je šef struke Sarajeva.

m:tel Premijer liga BiH 20. kolo

Petak

Borac - Široki Brijeg (18.00, Mirza Kazlagić)

Subota

Igman - Željezničar (13.00, Antoni Bandić)
Sloga - Sloboda (15.00, Frano Jelić)

Nedjelja

Posušje - Leotar (13.00, Sabrija Topalović)
Tuzla siti - Velež (13.00, Dragan Petrović)
Sarajevo - Zrinjski (17.30, Luka Bilbija)

Standings provided by SofaScore

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC