• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ulaganje u infrastrukturu - jedan od ključih projekata FS BiH! Vico Zeljković o nastavku m:tel Premijer lige BiH

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, prokomentarisao je prvo proljećno kolo m:tel Premijer lige BiH i zaključio da je neophodan dalji razvoj infrastrukture za napredak bh. fudbala.

 Vico Zeljković o m:tel Premijer ligi BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Poslije tri mjeseca zimske pauze nastavljen je fudbalski šampionat BiH, a tim povodom na svom "Fejsbuk" profilu oglasio se prvi čovjek FS BiH Vico Zeljković.

Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Lopta se nakon tri mjeseca zakotrljala premijerligaškim terenima. Već na startu proljećnog dijela pokazala se važnost projekta 'Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima m:tel Premijer lige BiH'. Podloge na Gradskom stadionu u Banjaluci, te na stadionu 'Rođeni' u Mostaru, nakon jako loših vremenskih uslova koji su zadesili BiH, izgledale su perfektno, te su igrači na terenu imali odlične uslove za igru. Razlike u odnosu na ostale terene su evidentne, o čemu najbolje svjedoče TV snimci i fotografije.

Želim da odam priznanje i organizatorima utakmica na drugim stadionima što su uložili napore da se steknu optimalni uslovi za igru, međutim evidentno je da je bh. elitnom fudbalskom takmičenju neophodna kvalitetnija infrastruktura.

Ulaganje u infrastrukturu je jedan od ključnih projekata FS BiH. Put do realizacije je dug, ali i pored svih izazova čini se sve da se poteškoće prevaziđu i da se ovaj kapitalni projekat realizuje na najbolji mogući način. Svi tereni na kojima se igra m:tel Premijer liga BiH će u narednom periodu dobiti novi izgled, koji će unaprijediti kvalitet fudbala", navedeno je u izjavi prvog čovjeka bh. fudbala.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC