• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GVARDIOLA RUŠI SVJETSKI REKORD ZBOG HRVATA: Ovakav transfer se ne pamti, a Dinamo broji novac

Autor Haris Krhalić

Gvardiola dovodi Gvardiola zvuči kao igra riječi, ali to nije, to je transfer koji bi mogao da uđe u istoriju.

 Mančester siti želi Gvardiola Izvor: Profimedia

Pep Gvardiola hoće da napravi čistku u ekipi naredne sezone i počeo bi od odbrane. Dovođenjem Holanda i Alvareza napad je rekonstruisan, ali defanziva je problem i nakon što je prodat Žoao Kanselo na rubu odlaska je i Ajmerik Laport. Ima i idealnu zamjenu za njega Katalonac, a to je Joško Gvardiol.

Ovaj 21-godišnji hrvatski štoper je privukao pažnju evropskih velikana igrama na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a kako navode strani mediji on je jedini defanzivac koga Gvardiola želi u svom timu. Snažan je, dobar u skoku, ali prije svega odličan sa loptom u nogama, što je Pepu najbitnije. 

Laport je "u izlogu" i Siti je spreman da ga proda, ali od te prodaje puno je veći problem cijena hrvatskog fudbalera. Već zimus je probao Gvardiola da kupi hrvatskog defanzivca, ali Lajpcig tada ni po koju cijenu nije htio da ga pusti i to zbog Lige šampiona. Siti se sastao sa Lajpcigom u osmini finala i u prvom meču je upravo Gvardiol izjednačio na 1:1 nakon gola Rijada Mareza za "građane". 

Svakako je sigurno da će 21-godišnji centralni defanzivac biti najskuplji štoper u istoriji fudbala, jer je navodno Siti već nudio 110.000.000 evra za njega što je glatko odbijeno u Njemačkoj. A od ovog transfera će ozbiljno zaraditi i Dinamo Zagreb. Oni su već prodali Gvardiola za 18.800.000 evra, ali "modrima" pripada i 20 odsto od profita od sljedeće prodaje ovog igrača. Ukoliko transfer bude iznosio preko 100.000.000 evra to bi značilo da bi "modri" mogli da zarade još onoliko koliko su zaradili samom prodajom. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC