• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbijena žalba Barselone - propada ugovor od MILIJARDU EVRA!

Autor Dragan Šutvić

Barselona ide ka tituli u Primeri, ali situacija sa finansijama ne stoji baš najbolje.

 barseloni propao ugovor od milijardu evra  Izvor: Profimedia

Barselona je trenutno lider španskog prvenstva devet bodova više od Real Madrida i krupnim koracima gaze ka tituli. Ali klub je sada upao u ozbiljnu finansijsku krizu, pa je zbog toga trgovinski sud Španije odbio registraciju veznjaka Barselone Gavija. Nakon što je objavljeno da je mladi fudbaler potpisao profesionalni ugovor sa otkupnom klauzulom od milijardu evra, svi su mislili da je to riješena stvar, jer su se takvi ugovori potpisivali i u prošlosti bez puno problema.

Sada je taj ugovor suspendovan, Gavi će od ljeta biti slobodan igrač i moći će bez obeštećenja da napusti Barselonu. To se od njega ne očekuje s obzirom da u ekipi koju vodi Ćavi, ima jednu od bitnijh uloga i da će mu klub tada ponuditi novi ugovor, ako uspije da riješi ovaj administrativni problem.

La Liga je ugovor koji bi trajao do 2026. uspjela da registruje, ali je Barselona kasno poslala zahtjev za odobrenje, pa ni zbog toga nije moguće da ugovor bude na snazi. Gavi će sada morati da nosi broj 30 na leđima umjesto broja šest koji je počeo da nosi nakon potpisa saradnje. Međutim ostaće na broju koji je nosio prije novog ugovora. Barselona ima pravo žalbe, koju će vjerovatno i uložiti, ali dok odgovor od suda ne dođe, Gavi će biti u klubu pod uslovima od ranije.

Španski klub se nalazi pod istragom za korupciju nakon mnogo optužbi španskog tužilaštva. Sumnja se da su Katalonci godinama plaćali usluge kompaniji koju vodi potpredsjednik sudijskog odbora Španije. Terete ih da su u periodu od 2001. do 2018. godine na račun bivšeg potpredsjednika komisije Žozea Marije Enrikeza Negereire uplatili 8,4 miliona evra.

Gavi je svoje mjesto u timu zacementirao dolaskom Ćavija na klupu, dobrim igrama i požrtvovanjem se istakao kao jedan od lidera ekipe, koja je izašla iz rezultatske krize i sada su prvi kandidati za titulu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC