• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Feđa Dudić je novi trener srpskog superligaša!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bivši trener Veleža, GOŠK-a i Sarajeva Feđa Dudić dogovorio je sve uslove sa Novim Pazarom i u srijedu će biti predstavljen kao novi šef struke srpskog superligaša.

 Feđa Dudić Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Bosanskohercegovački stručnjak Feđa Dudić definitivno će preuzeti ekipu Novog Pazara!

Dudić će u srijedu staviti potpis na ugovor sa Novopazarcima do juna sljedeće godine i biti predstavljen kao novi šef struke u klubu.

"Evo dogovorili smo se sve, predstavljanje i potpisivanje ugovora je u srijedu u Novom Pazaru", kratko je za MONDO rekao Dudić, a ubrzo potom je uslijedila i potvrda na zvaničnom sajtu kluba.

"Nekadašnji strateg Sarajeva i Veleža i bivši fudbaler Novog Pazara Feđa Dudić novi je šef stručnog štaba FK Novi Pazar. Najveći uspjeh ostvario je sa mostarskim Veležom sa kojim je izborio izlazak na međunarodnu scenu i uporedo afirmisao veliki broj igrača. Predstavljanje novog trenera plavih planirano je za srijedu kada će obaviti i prvi trening. Njemu će u radu pomagati prvi pomoćnik Aldin Kametović i kondicioni trener Jasmin Trnovac. Ugovor je potpisan do juna 2024.godine", saopšteno je iz Novog Pazara.

Dudić je najveće uspjehe ostvario sa mostarskim "rođenima", s kojima je osovjio Kup Bosne i Hercegovine i veoma uspješno vodio u Evropi.  To ga je i preporučilo klubu sa "Koševa" gdje je vodio "bordo" tim od juna prošle godine do jeseni kada je podnio ostavku nakon ispadanja od Čelika u Kupu BiH.

Od tada je bio bez angažmana.

Novi Pazar je trenutno na šestom mjestu na tabeli Jelen Superlige Srbije sa 44 boda, ali je u posljednjih nekoliko mečeva doživio poraze što je rezultiralo ostavkom Aleksandra Stankovića.

Dudić će tako postati četvrti trener u klubu sa Jošanice, koji je trenutno tri boda u minusu za plasman u evropska takmičenja, nakon pomenutog Stankovića, Vladimira Gaćinovića i Damira Čakara.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC