• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati opet o ratu - doveli "branitelje" pred fudbalere: "Kockastima" govor držali "Pauci"! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Iako je prošlo tridesetak godina, Hrvati i dalje pričaju o ratu na prostoru bivše države.

 Hrvatski branitelji na treningu reprezentacije Izvor: Facebook/Sport24sata/printscreen

Fudbaleri Hrvatske okupili su se pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se 2024. godine igra u Njemačkoj, a selektor Zlatko Dalić poveo je reprezentativce u Dugopolje gdje se pripremaju za prvi meč. Ostalo je tri dana do utakmice Hrvatske protiv Velsa, a kao dodatna motivacija igračima treba da posluži govor "branitelja", ratnih veterana koji su u srijedu popodne prisustvovali treningu.

Na "Stadionu hrvatskih kraljeva" u Dugopolju postrojenim reprezentativcima govor je održao Boris Lapenda, nekadašnji vojnik koji je za fudbalere imao i poklone. Ni ova prilika nije prošla bez miješanja politike i sporta, pa su tako reprezentativci među kojima ima i nekih sportista koji djelimično imaju srpsko porijeklo, slušali o ratu koji je završen prije skoro 30 godina!

"Mi smo ratovali za ovu državu, uzdamo se u vas. Cijenite i poštujete državu, u najgorim trenucima neki od vas igrali ste i izvan Hrvatske i za Hrvatsku. Hvala vam na svemu što radite, što je promovišete u svijetu, što ste naši ambasadori. Želimo vam puno uspjeha, sreće, zdravlja i srećno u subotu. Pobijedite! Nije bitno kolikom razlikom", rekao je predsjednik Udruženja veterana Četvrte gardijske brigade Borislav Lapenda. Pogledajte tu scenu:

Inače, Četvrta motorizovana gardiska brigada osnovana je još na početku građanskog rata u bivšoj Jugoslaviji. Od 1991. godine bila je sastavljena od bivših policajaca i vojnika koji su napustili svoje dotadašnje poslove i udružili se u jedinice koju su djelovale uz obalu Jadranskog mora. Četvrta gardijska brigada nosila je nadimak "Pauci", a zanimljivo je da je pored borbi u Kruševu, Zadru, Šibeniku i Dubrovniku učestovala i u borbama oko Maslenice gdje je na srpskoj strani ratovao rođak Luke Modrića, Jovo Dopuđ.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC