• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golovima Dušana Vlahovića Srbija savladala Crnu Goru u Podgorici 2:0

 Crna Gora Srbija kvalifikacije za Evropsko prvenstvo uživo prenos livestream Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije ima maksimalan učinak nakon prva dva kola kvalifikacija - u ponedjeljak uveče savladala je Crnu Goru u Podgorici i na leđima Dušana Vlahovića krenula ka Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. U prva dva meča postigao je tri gola, a na stadionu "pod Goricom" bio je apsolutni heroj nacionalnog tima koji je večeras izgledao bezidejno.

Vlahović je u 78. minutu pogodio prvi put, a u petom minutu nadoknade potvrdio pobjedu nad Crnogorcima i pokazao put kojim Srbija treba da ode na kontinentalnu smotru najboljih timova. Sada, iako u prve dvije utakmice nije prikazana fantastična igra, to djeluje kao sasvim realan cilj ove generacije predvođene selektorom Stojkovićem.

Naredne obaveze u kvalifikacijama Srbija ima u junu, kada će gostovati Bugarskoj koju sa klupe predvodi Mladen Krstajić. Oni nakon dva odigrana meča nemaju nijedan osvojen bod i već sada su daleko od prilike da se kvalifikuju.

Možda će vas zanimati

22:56

Golovi Dušana Vlahovića!

Dvostruki strelac na meču Srbije i Crne Gore prvi put je zatresao mrežu domaćeg tima u 78. minutu, pa ponovo u 95. minutu susreta. Pogledajte kako je Vlahović pogodio protiv Crne Gore!

22:55

TABELA!

Srbija sada ima šest bodova i napravila je još velikih koraka ka Evropskom prvenstvu. Pogledajte kakvo je stanje u grupi:

22:47

KRAJ - 0:2!

Dušan Vlahović je heroj Srbije - dva postignuta pogotka iz dve najbolje šanse našeg tima na ovom meču i maksimalan učinak nakon dva kola kvlaifikacija. Napadač Juventusa vodi nacionalni tim ka Evropskom prvenstvu. Pogledajte detalje susreta:

22:39

95. minut - GOL, Vlahović!

Gotovo je u Podgorici!

22:32

89. minut - Poslednja izmena na meču!

Umesto kapitena Tadića u igri je sada Strahinja Eraković i Srbija će biti potpuno okrenuta defanzivi. Sergej Milinković-Savić preuzima kapitensku traku u nacionalnom timu.

22:29

85. minut - Izmena!

Umesto Mitrovića na terenu je Uroš Račić, što znači da će Srbija braniti stečenu prednost. Dragan Stojković ima na raspolaganju još jednu izmenu i još jedan termin u kojem može da je napravi.

22:24

81. minut - Izmena!

Treća promena selektora Stojkovića, umesto Grujića u igri je Saša Lukić.

22:21

78. minut - GOL, Vlahović!

Ni iz čega! Muči se Srbija tokom čitavog meča, ali je na kraju Dušan Vlahović uspeo da pronađe put do mreže. Srpski napadač iskoristio je asistenciju Filipa Mladenovića sa leve strane i udarcem po zemlji savladao je Mijatovića.

22:20

76. minut - Izmene!

Umesto povređenog Aleksandra Šćekića u igri je Stefan Lončar, dok Hakšabanovića menja Driton Camaj.

22:19

Podrška Andriji Delibašiću!

Crnogorski navijači istakli su parolu kojom pružaju podršku nekadašnjem napadaču Partizana Andriji Delibašiću, dok se on bori protiv teške bolesti.

22:14

70. minut - Dvostruka izmena Crnogoraca!

Na terenu će se naći Vladimir Jovović i Milutin Osmajić, a meč je završen za Savićevića i kapitena Jovetića.

22:11

68. minut - Vlahović!

Najbolja šansa za Srbiju na meču, nakon kombinacije Mitrovića i Vlahovića. Savić je u poslednjem trenutku uklizao i sprečio udarac Juventusovog napadača.

22:02

59. minut - Žuti karton!

Lako je Turpan dosudio faul Živkovića nad Jovetićem, a zatim rezervisti srpskog tima pokazao javnu opomenu zbog protesta.

22:00

57. minut - Jovetić!

Kakva odbrana Vanje milinković-Savića! Nakon što je njegov brat izgubio loptu pred golom Crne Gore, Stevan Jovetić je istrčao kontru i uputio veoma opasan udarac koji je čuvar mreže Torina odbio u korner.

21:49

46. minut - Nastavljamo!

Ofanzivnija Srbija će pokušati da stigne do pobede u Podgorici. Ostala je još polovina utakmice za Piksija i naš nacionalni tim.

21:45

Dvostruka izmena Srbije!

U nastavku meča na terenu će biti Andrija Živković i Dušan Vlahović. Iz igre su izašli Đuričić i Ilić, pa će sada Srbija biti mnogo ofanzivnija.

21:40

Neobična situacija!

Od startnih 11 reprezentacije Crne Gore čak devetorica su tokom profesionalne karijere bili deo nekog od srpskih klubova. Izuzetak od toga su golman Milan Mijatović i vezni fudbaler Sead Hakšabanović koji je rođen u Švedskoj i tokom karijere nije nastupao ni za crnogorske klubove.

Što se ostatka tima tiče, Igor Vujačić je član Partizana, Stefan Savić je to bio nekada, a i Žarko Tomašević je bio pod ugovorom sa klubom i nije odigrao nijedan meč. Marko Vešović je nastupao za Crvenu zvezdu, kao i Vukan Savićević, dok je Aleksandar Šćekić nosio crno-beli dres. Adam Marušić je rođeni Beograđanin i nosio je dres Voždovca, Stevan Jovetić je nastupao za Partizan, a Nikola Krstović za Crvenu zvezdu.

I 12. igrač crnogorskog tima, štoper Nikola Šipčić koji je zbog povrede ušao umesto Tomaševića, ponikao je u Srbiji. Zapravo, on je rođen u Priboju, fudbalski stasavao u OFK Beogradu, a pažnju na sebe skrenuo u Radu. Tek 2022. godine, sa gotovo 27 godina, postao je reprezentativac Crne Gore.

21:35

POLUVREME - 0:0!

Nije prvi deo meča u Podgorici bio preterano sadržajan. Domaćin je bolje počeo susret, tri puta zapretio Srbiji i pokazao da ume da pritisne poslednju liniju ispred Vanje Milinković-Savića, ali... Od tada se crnogorska reprezentacija povukla - da li taktički ili zbog snage protivnika, a Srbija je preuzela sredinu terena. Usledilo je nekoliko opasnijih napada našeg tima, ali nije bilo pravih prilika za postizanje gola!

21:31

Još 2 minuta!

Glavni arbitar Klemon turpan produžio je prvi deo meča za 120 sekundi.

21:27

41. minut - Izmena!

Levi štoper crnogorske reprezentacije Žarko Tomašević požalio se na povredu u samom finišu prvog dela meča i morao je da izađe iz igre. Umesto njega je na terenu Nikola Šipčić, rođeni Pribojac koji je odlučio da predstavlja Crnu Goru.

21:19

Sa lica mesta!

Pogledajte kakva je situacija na tribinama stadiona "pod Goricom", gde se igra drugi meč u ovom ciklusu kvalifikacija:

21:15

29. minut - Mitrović!

Prva sjajna akcija Srbije na meču u Podgorici i odmah prilika za Aleksandra Mitrovića koji je sa ivice kaznenog prostora probao da ugrozi gol Mijatovića. Nije bilo toliko opasno, ali je i ovo jasan pokazatelj da Srbija mora odlučnije ka golu.

21:12

26. minut - Žuti karton!

"Zašto ovo?", pitao je Dušan Tadić Nikolu Krstovića nakon potpuno nepotrebnog i veoma grubog prekršaja nad Filipom Đuričićem, na tridesetak metara od srpskog gola. Francuski sudija Klemon Turpan pokazao mu je žuti karton zbog faula.

21:11

25. minut - Pavlović!

Trebalo je da ovo bude centaršut jednog od trojice srpskih štopera, ali je Strahinja Pavlović slučajno pogodio prečku sa gornje strane.

21:06

20. minut - Savićević!

Problem su Srbiji napravili Strahinja Pavlović i Vanja Milinković-Savić, ovog puta je Vukan Savićević probao da lobuje golmana koji je ostao na ivici kaznenog prostora, ali se Vanja na vreme vratio i presekao loptu. Treća solidna prilika za domaći tim, Srbija nije zapretila do sada.

21:05

19. minut - Krstović!

Bolji su Crnogorci na početku susreta, Srbija je loše počela. Duga lopta ka Nikoli Krstoviću mogla je da nam napravi mnogo problema jer je Vanja istrčao sa gol linije, ali nekadašnji napadač Zvezde nije bio precizan kada je želeo da ga lobuje.

21:00

Himna Srbije!

Poslušajte kako je "Bože pravde" zvučala u Podgorici, pred meč protiv Crnogoraca. 

Pogledajte

01:23
Himna Srbije Bože pravde Crna Gora
Izvor: Arena Sport
Izvor: Arena Sport

20:57

11. minut - Vujačić!

Prvi opasan pokušaj na meč u Podgorici! Igor Vujačić je sačekao loptu na drugoj stativi, probao udarcem glavom da ugrozi gol Srbije i prebacio prečku. Na početku susreta Crnogorci su ofanzivniji nego što se očekivalo.

20:52

6. minut - Bez uzbuđenja!

Velika borba na sredini terena, mnogo "sitnih" faulova i jedan trenutak u kojem su Crnogorci izašli u visoki presing što mnogi nisu očekivali od njih na ovom meču.

20:46

1. minut - Počinjemo!

"Orlovi", preletite i Podgoricu!

20:40

Navijači Srbije!

Pogledajte kakvu će podršku imati "orlovi" u Podgorici! 

Pogledajte

02:12
Pesme srpskih navijača ore se ulicama Podgorice
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir
20:35

Tabela!

Ovakvo je stanje u grupi nakon prvog kola:

20:30

Najava meča!

Pogledajte kako su susret u Podgorici između Crne Gore i Srbije najavile naše koleginice: 

20:25

Međusobni skor!

Reprezentacije Srbije i Crne Gore do sada su odigrale dva međusobna duela i u oba je bolja bila naša selekcija! Ti mečevi bili su na programu u okviru Lige nacija, a igrani su oktobra i novembra 2018. godine.

Na meču koji je 11. oktobra 2018. godine odigran u Crnoj Gori Srbija je pobedila (2:0) golovima Aleksandra Mitrovića, dok je na meču u Srbiji bilo neizvesnije. Preko Adema Ljajića i Mitrovića Srbija je stekla prednost, najbolji strelac našeg nacionalnog tima propustio je da realizuje penal, a Stefan Mugoša je u drugom delu meča uneo neizvesnost. Ipak, Crnogorci nisu mogli do izjednačenja. Prisetite se tog meča:

20:20

Grof o Tadiću!

Šta kaže Miodrag "Grof" Božović? Stručnjak iz Mojkovca prokomentarisao je za MONDO partije Dušana Tadića, kapitena i najiskusnijeg igrača srpskog nacionalnog tima. Nekadašnji trener Crvene zvezde impresioniran je onim što kreativni vezni fudbaler prikazuje!

20:10

Atmosfera!

Pogledajte kako su srpski fudbaleri ispraćeni na meč!

Pogledajte

00:21
Fudbaleri Srbije krenuli na stadion
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir
20:05

A kad je Mirko Vučinić protiv Hrvata...

Trebalo je da legendarni crnogorski fudbaler Mirko Vučinić bude deo tog tima u Nemačkoj 2006. godine, ali je zbog povrede propustio Mundijal. Ipak, imao je neke blistave trenutke u reprezentativnom dresu - jedan od njih bio je protiv Hrvata. Za MONDO se prisećao kako je to izgledalo! 

Izvor: MN PRESS
19:55

Poslednji meč SCG!

Sećate se? Bilo je veoma bolno - država se raspala referendumom, a fudbalska reprezentacija na Svetskom prvenstvu. Poraz od Holandije, pa debakl protiv Argentine i na kraju preokret Obale Slonovače u poslednjem meču koji je tim nepostojeće države odigrao!

19:45

Stigli smo!

Reprezentativci Srbije su na stadionu "pod Goricom", gde od 20:45 igraju protiv Crne Gore. 

19:30

Iznenađenje selektora!

Znalo se da će Dragan Stojković morati da nađe rešenje na levom boku, pa je umesto povređenog Filipa Kostića u startnu postavu uskočio Filip mladenović. Naslućivalo se i da će Srbija početi sa jednim napadačem, a ta uloga je pripala Aleksandru Mitroviću, ali... Andrija Živković i Nemanja Radonjić bili su najveći kandidati za mesto na desnoj strani terena. Ipak, tamo će igrati Filip Đuričić!

19:20

Rezervisti!

Crna Gora: Carević, Dragojević, Vukčević, Radunović, Raičković, Bakić, Mugoša, Jovović, Camaj, Lončar, Osmajić, Šipčić

Srbija: Rajković, Eraković, Radonjić, Joveljić, Stojić, Živković, Mašović, Samardžić, Vlahović, Račić, Lukić

19:15

SASTAVI!

Crna Gora: Mijatović - Vujačić, Savić, Tomašević - Vešović, Savićević, Šćekić, Hakšabanović, Marušić - Jovetić, Krstović

Srbija: V. Milinković-Savić - Milenković, Gudelj, Pavlović - Đuričić, Ilić, Grujić, Mladenović - Tadić, S. Milinković-Savić - Mitrović

Izvor: MN PRESS
19:05

Prve utakmice!

Reprezentacija Srbije u Beogradu je savladala Litvaniju (2:0) golovima Dušana Tadića i Dušana Vlahovića, dok je Crna Gora bila bolja od Bugarske (1:0) u Razgradu, golom nekadašnjeg napadača Crvene zvezde Nikole Krstovića. Zbog tih rezultata Srbija i Crna Gora trenutno zauzimaju prva dva mesta na tabeli u svojoj kvalifiakcionoj grupi. Pdosetite se detalja sa meča Srbije i Litvanije:

18:55

Navijači!

Pogledajte kakva je atmosfera u podgoričkom naselju Baston, na južnom kraju grada. 

Pogledajte

00:18
Srpski navijaci CG
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO
18:50

Mitar pomenuo Gudelja!

Na konferenciji za medije u Podgorici napadač Aleksandar Mitrović govorio je i o Nemanji Gudelju, koji je prethodnih dana imao dramu u porodici. Njegov brat Dragiša, igrač španskog trećeligaša Kordobe, kolabirao je na meču i sedam minuta je reanimiran. Želeo je da nastavi tu utakmicu, ali je prebačen u bolnicu gde je proveo narednu noć kako bi bili urađeni dodatni testovi.

18:40

Dobro je, nema Deja!

Većinu reprezentativaca Crne Gore poznajemo sa srpskih terena, a selektor Dragan Stojković iznenadio se kada je na spisku video čuveno prezime Savićević! "Jedino sam se uplašio kad sam video Savićevića u timu, pomislio sam - Da se nije Dejo vratio u teren, kako ćemo onda? Srećom, to je mlađi Savićević", rekao je Piksi u Podgorici. Naravno, u pitanju je nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Vukan Savićević, Zvezdino dete i trenutno vezni fudbaler turskog Giresuna. 

18:30

Dobro poznata lica!

Među fudbalerima na koje selektor Crne Gore računa za večerašnji meč nalazi se čak 15 koji su neki deo svoje karijere proveli u srpskim klubovima. Petorica su kroz karijeru nosili dres Partizana, četvorica Crvene zvezde, a još šestorica igrali su u ostalim timovima. Verovatno ne postoji nacionalni tim na svetu koji nas bolje poznaje od večerašnjeg protivnika!

18:20

Doček srpskih fudbalera!

Na aerodromu u Podgorici napadač Aleksandar Mitrović bio je glavna zvezda i brojni navijači želeli su da se fotografišu sa njim! Pored njega navijačima su pozirali i svi ostali reprezentativci Srbije, što je izazvalo revolt jednog dela javnosti u Crnoj Gori. Brojni komentari na društvenim mrežama kritikovali su ponašanje dečaka i devojčica koji su videli svoje sportske idole.

18:10

Put u Podgoricu!

Ovako je izgledao kratak let "orlova" do glavnog grada susedne države: 

18:00

Očekivanja Stefana Savića!

Iskusni defanzivac Atletiko Madrida, bivši igrač Partizana i jedan od najboljih crnogorskih fudbalera svih vremena najavio je na konferenciji za medije šta očekuje od meča protiv Srbije.

17:50

Trening reprezentacije u Podgorici!

Reprezentativci su pred meč protiv Crne Gore odradili trening na stadionu "pod Goricom", koji će biti prepun za meč u ponedeljak uveče. Pogledajte detalje sa treninga: 

17:40

Očekivani sastav!

Zbog izostanka Filipa Kostića selektor Stojković mora da menja za meč u Podgorici, a očekuje se da će ovo biti sastav Srbije za drugi meč u kvalifikacijama

Izvor: MN PRESS
17:30

Dobar dan!

Fudbaleri Srbije nastavljaju put ka Evropskom prvenstvu u Nemačkoj - nakon pobede u Beogradu nad Litvanijom čeka ih mnogo teži zadatak protiv Crne gore u Podgorici, a nadam se da će i ovu prepreku preskočiti uspešno.

UKRATKO

  • Crna Gora - Srbija 0:2
  • Drugo kolo kvalifikacija
  • Rasprodat stadion
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije