• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Specija igrala, napadala - Lacio čekao i pogađao: Sergej i društvo nadomak cilja i plasmana u Ligu šampiona

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Gostujuća pobjeda Lacija na sigurno drugo mjesto i velika zaliha od deset bodova prednosti nad ekipama koje trenutno nisu u zoni koja garantuje Ligu šampiona.

 Lacio, Ćiro Imobile Izvor: EPA/FABIO FAGIOLINI/ANSA

Lacio je eliminisan iz Evrope i sve snage usmjerio je ka domaćem šampionatu, što se i te kako osjeti u njihovim mečevima Serije A.

Tim Mauricija Sarija vezao je četvrtu prvenstvenu pobjedu, odnosno sedmu na posljednjih osam mečeva, čime se učvrstio na drugoj poziciji i što je još važnije stekao ogromnih deset bodova prednosti nad Interom, odnosno prvom ekipom koja je van zone koja garantuje Ligu šampiona.

Nisu "nebeskoplavi" briljirali večeras na gostovanju Speciji, ali su, mnogo teže nego što to rezultat 3:0 pokazuje, došli do kompletnog plijena.

Specija je imala dominaciju pola sata, nije uspjela nadmoć da kruniše pogotkom i kazna je stigla. Brz kontranapad gostiju okončan je pomalo sumnjivim prekršajem za najstrožu kaznu, a Ćiro Imobile bio je nepogrešiv sa penala i doveo "nebeskoplave" u vođstvo.

Slična slika na terenu viđena je i u nastavku. Furiozno su domaći krenuli ka izjednačenju, imali posjed i igru, a onda je uslijedio brz kontranapad, koji je u 0:2 pretvorio Felipe Anderson.

Ampadu je izrastao u pravog tragičara, jer je, nakon skrivljenog penala, u 84. zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton, a samo tri minuta kasnije gosti su još jednom kaznili domaće. Bila je to preslikana situacija kod prethodnih golova, ponovo je Specija napadala, a kontranapad Rimljana u konačnih 0:3 pretvorio je Markos Antonio.

Svih 90 minuta za Lacio odigrao je Sergej Milinković-Savić, koji je u finišu prvog dijela imao jedan dobar šut, a onda sredinom nastavka još jedan sa distance, ali nije imao sreće da se upiše u strijelce.

Do kraja sezone ostalo je još osam kola, ali ako rimski sastav nastavi sa ovakvim partijama, za njega zime neće biti i cilj će biti ispunjen. S druge strane, mnogo više briga ima Specija, koja je i dalje blizu opasne zone. Imala je i veoma težak raspored, pogotovo kod kuće, tako da ostvarila samo jedan trijumf na 12 prethodnih mečeva za bodove.

SERIJA A - 30. KOLO:

Kremoneze - Empoli 1:0 (1:0)
/Desers 4/

Specija - Lacio 0:3 (0:1)
/Imobile 35 pen, Felipe Anderson 52, Markos Antonio 89/

Subota:

Bolonja - Milan (15.00)
Napoli - Verona (18.00)
Inter - Monca (20.45)

Nedjelja:

Leće - Sampdorija (12.30)
Torino - Salernitana (15.00)
Sasuolo - Juventus (18.00)
Roma - Udineze (20.45)

Ponedjeljak:

Fiorentina - Atalanta (20.45)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC