• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOMBA! Hajduk prodaje klinca od 16 godina u PSŽ: Odigrao osam utakmica, plaćaju ga 10,5 miliona evra! I to nije sve...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pari Sen Žermen je pobijedio u trci za najtalentovanijeg igrača Hajduka Luku Vuškovića.

 Luka Vušković iz Hajduka prelazi u PSŽ Izvor: Profimedia/ED VAN DE POL /ANP/Sipa USA

Jedan od najtalentovanijih fudbalera na prostoru Ex-Yu Luka Vušković iz Hajduka postaće novi član Pari Sen Žermena, prenosi hrvatski "Index".

Vušković ima samo 16 godina i tek nekoliko utakmica u seniorskom fudbalu, međutim skautima francuskog prvaka bilo je dovoljno ono što su vidjeli od njega u Ligi šampiona mladih gdje je sa Splićanima stigao do finala. Istina, jeste zakazao u borbi za trofej protiv AZ Alkmara (5:0), ali talenat nije sporan.

Nezvanične informacije govore da je PSŽ poslao Hajduku ponudu vrijednu 10,5 miliona evra, i da je to prihvaćeno, a uveliko se radi na papirologiji kako bi sve bilo zaključeno na vrijeme do ljetnog prelaznog roka kada će Vušković obući dres "svetaca". Vjeruje se prvo mladog tima...

Interesantno, za Vuškovića su se interesovali i brojni drugi klubovi, prije svih Mančester siti i Lajpcig, međutim mladi štoper Hajduka izabrao je Pari Sen Žermen, odnosno i Splićane je ubijedila bogata ponuda. Ne samo da su dobili ogroman novac za fudbalera koji još nije standardan u prvom timu, nego su u transfer uključeni i bonusi, kao i još 20 odsto od idućeg transfera. Jasno je da bi ovaj posao mogao samo još da "naraste" u sljedećim godinama.

Ujedno, kada se ostvari neki od bonusa, Vušković će postati najskuplji "izlazni" transfer u istoriji Hajduka pošto su više zaradili tek na Nikoli Vlašiću (10,8 miliona evra u Everton). Ukupno, Vušković je odigrao osam utakmica u seniorskom fudbalu, međutim puna dominacija u Ligi šampiona mladih navela je klubove da ne čekaju da se još razvije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC