• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KLADIONIČARI TRLJAJU RUKE: Ludnica u Konferencijskoj ligi - dva preokreta, pobjede Bazela i Vest Hema

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kladioničarskim rječnikom u Firenci je viđen meč "iz keca u dvojku", a u Londonu "iz dvojke u keca".

 Fiorentina Bazel Izvor: EPA/CLAUDIO GIOVANNINI/ANSA

Fudbaleri Bazela pobijedili su večeras u gostima Fiorentinu 2:1, u prvom meču polufinala Konferencijskoj ligi.

Golove za Bazel postigli su Andi Diuf u 71. i Zeki Amduni u drugom minutu sudijske nadoknade vremena, dok je strijelac za tim iz Firence bio Artur Kabral u 25. minutu.

Povela je "viola" golom Kabrala u 25. minutu. Poslije kornera koji je sa lijeve strane izveo Kristijano Biragi, Lukas Martines Kvarta je uputio povratni pas, a Kabral je glavom sa pet metara poslao loptu u mrežu.

U 71. minutu Bazel je stigao do izjednačenja golom Diufa. On je nakon solo akcije šutirao iskosa po zemlji sa ivice šesnaesterca i pogodio donji desni ugao domaćeg gola.

Bazel je do preokreta i pobjede stigao golom Amdunija u drugom minutu sudijske nadoknade vremena. Darijan Meleš je uputio povratni pas, na loptu je natrčao Amduni i udarcem iz prveo zatresao mrežu.

U drugom polufinalnom duelu, Vest Hem je na svom terenu pobijedio AZ Alkmar sa 2:1, a i na meču u Londonu viđen je preokret. Strijelci za "čekićare" bili su Mohamed Said Benrahma iz penala u 67. i Majkl Antonio u 76. minutu. Gol za AZ Alkmar postigao je Tidžani Rejnerds u 42. minutu.

U 42. minutu AZ Alkmar je stigao do vođstva golom Tidžani Rejnerdsa. On je šutirao sa 25 metara, lopta je odskočila ispred golmana Vest Hema Alfonsa Aerole i završila u donjem lijevom uglu.

Vest Hem je do izjednačenja stigao u 67. minutu golom Mohameda Saida Benrahme iz penala. Golman AZ Alkmara Rajan loše je procijenio let lopte i u glavu udario Bovena, a sudija je pokazao na "bijelu tačku". Odgovornost je preuzeo Benrahma i preciznim udarcem u lijevi ugao donio izjednačenje Vest Hemu.

Devet minuta kasnije Majkl Antonio je donio preokret Vest Hemu. Nakon gužve i odbitka u šesnestercu, on se najbolje snašao i sa tri metra poslao loptu u mrežu.

Revanš mečevi na programu su za sedam dana.

(MONDO/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC