• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velika pobjeda Srbije - pala je Italija na Evropskom prvenstvu!

Autor Dragan Šutvić

Veliki trijumf kadetske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

 kadeti srbije pobijedili italiju  Izvor: MN PRESS

Kadetska (U-17) reprezentacija Srbije pobijedila je Italiju 2:0 u 2. kolu Evropskog prvenstva i tako je sačuvala šansu da se plasira u sljedeću rundu. Golove za "orliće" postigli su Andrija Maksimović u 39. minutu i Mihajlo Cvetković (na slici) u 59. Izabranici Aleksandra Lukovića su nakon poraza od Slovenije u prvom kolu (2:4) sada treći na tabeli i imaju tri boda, kao i drugoplasirani Slovenci, koji su u drugom kolu izgubili od Španije 1:3.

To znači da će srpski tim u srijedu 24. maja protiv Španije tražiti prolaz i bar bod, koji bi mogao da bude dovoljan ako Italija pobijedi Sloveniju. Poslije dva kola "azurini" su jedini bez boda u Grupi B, iz koje će dvije ekipe proći u sljedeću rundu.

"Veliku pobjedu Srbije obilježio je možda i najbolji pojedinac meča Matija Popović, koji je bio asistent kod oba gola. Sve do 68. minuta igre kada je selektor Luković odlučio da ga odmori pred odlučujući meč sa Španijom, bio je nerješiva enigma za Italijane, a zalamanje kod vodećeg gola Maksimovića, podsjetio je na poteze nekih od najvećih majstora srpskog fudbala.

Već poslije desetak minuta igre i sjajne tranzicije u dva navrata, golman Martineli je bio na velikim iskušenjima, a čekao se 39. minut kako bi pravda pokucala na vrata. Otvorio ih je Maksimović poslije navedene sjajne asistencije Matije Popovića. I nastavak je donio dobru igru Srbije, potpunu kontrolu svih dešavanja. Matija Popović i Cvetković potrudili su se da nestane svaka sumnja u konačan epilog ovog meča", objavio je FSS.

SRBIJA: Džodić, Milosavljević, Simić, Đurić, Vukojević (76. Delibašić), Mitrović, A.Petrović, Ćuk (85. Jocić), Maksimović (85. A.Popović), M.Popović (68. Subotić), Cvetković (85. Alilović). Selektor: Aleksandar Luković

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC